söndag 3 augusti 2008

Framsteg!

Det händer förstås en hel del på barnfronten - de går fort framåt, Ruben tydligare än Norah eftersom han är mindre och hans framsteg märks tydligare.

Under förra veckan sjöng plötsligt Norah tillsammans med mig, vilket hon konsekvent vägrat göra hittills. Det var jätteroligt och hon sjöng jättefint! :O) Jag tog upp "Broder Jakob" och Norah hakade på. Norah har sedan länge sjungit mycket, men liksom för sig själv när hon leker. Jag vet inte hur hon bar sig åt på dagis, om hon sjöng något då de hade sångstund, men här hemma så sjunger hon oftast det hon gör, med egen melodi.

Ruben har så smått börjat sjunga han med, sista månaden kanske och han såg mycket förtjust ut då Norah och jag sjöng. Jag sjunger alldeles för litet med dem. Tur att de snart får komma på förskolan igen, så att de exponeras för mer av det som vi är mindre bra på att erbjuda dem! ;O)

Sista två veckorna har Ruben putsat på sitt jämfotahopp och nu kan han det! Det är vederbörligt noterat i BVC-journalen. ;O) Han småhoppar litet som uppladdning och sedan satsar han och hoppar upp i ett perfekt jämfotaskutt. Han fixar inte ännu att göra ett till direkt efteråt, men han försöker.
Sedan ganska länge har Ruben "sprungit" också. Han har så bråttom i livet, att han nästan aldrig går, utan han liksom springer fram. Skrattade högt för ett tag sedan, när han sprang från vardagsrummet i en båge in i sitt och Norahs rum och han höll sin ena arm sträckt framför sig med knuten näve och visionen av Stålmannen var klar. XO)
Nu är jag i alla fall benägen att kalla det för att springa, det han gör. Definitionen på att springa, är att det finns ett svävmoment och jag tror att det precis just nu börjar infinna sig ett sådant.

Sedan en tid har Ruben börjat leka låtsaslekar litet tydligare. En morgon fick G och jag godis ur Rubens lilla kupade hand. Vi låg alla i vår säng. Ruben lyfte litet på täcket, stack in handen och fick med sig litet godis, som han sedan erbjöd oss. Ofattbart gulligt! Det var bara att öppna munnen och mumsa i sig! :O)

1 kommentar:

en annan sa...

Ha ha! Så himla kul! :-)