måndag 24 januari 2011

Utrustning.

Det är nu hög tid för uteaktiviteter som skridsko- och skidåkning. Tidigare har mest bob och madrass nyttjats. :)

Båda barnen har haft ärvda skridskor, såklart från "storebröderna" i Älvsbyn. Norahs var i år helt klart på smärtgränsen storleksmässigt och hon har klagat en del på att de är små och hotat med att hon inte skall åka på dem. :) Sötnosen!

Vi var och tittade på skridskor förförra helgen och Norah spanade såklart in "flickskridskorna". De fanns dock inte i hennes storlek, men skulle komma in. Inget fanns i Rubens storlek heller och apropå inlägget innan, så skulle jag vid det här laget i hans liv inte köpa de tjejigaste skridskorna till honom.

Ruben kunde ha sina "gamla" och har gladeligen åkt på dem, men de har en riktig promenad till isbanan och han har faktiskt konstaterat att det var jobbigt att gå så långt med skridskorna på fötterna. Sötnosen! Till honom hittade vi i alla fall skridskor i helgen och han har invigt dem idag. Han anser nu att han kan åka mycket fortare än tidigare, samt snurra runt och inte faller han något heller! :)

Idag fick vi så tag i Norahs skridskor och rejäla skydd till båda. Det fiffiga med de här skridskorna, är att de är justerbara i storlek. Vi hoppas att Norah kommer att kunna ha sina även nästa säsong och jag känner mig rätt så bombsäker på att Ruben kommer att kunna ha sina.

Skidor är en annan femma. Ruben har skidor och stavar som det står Frans på och skor som vi köpte till Norah på Röda Korset för två säsonger sedan och som nu blivit för små. Norah har skidor och stavar från Älvsbyn även hon, men skolan ville inte ha kabelbindning, så idag har investerats i nya bindningar och så tvärköpte vi ett par pjäxor åt henne på Blocket, från en familj i Svartöstan. Underbart!

Ombonade hjälmar köpte vi också för två veckor sedan, hjälmar som funkar till skridskor, lek, pulkaåkning. Så nu känner vi oss tillfälligt i fas.

Saknas helt gör dock slalompryttlar, faktiskt till hela familjen. Och det lockar ju utan tvekan en aning. :) Vare sig mamman eller pappan har heller skridskor - eller vi har, men ingen av oss tänker ta på dem på våra fötter någonsin igen. Blir helt klart sugen att köpa liknande de som barnen fått. :) Vilket jag faktiskt inte hade övervägt en enda gång, om jag inte hade haft barn. :)

3 kommentarer:

en annan sa...

Läckert! :-) Tobias fick ju tur som var låna ett par av något annat barn på förskolan när de skulle prova åka griller. Barnen hade i snitt åkt fem minuter var så det hade räckt med ett fåtal par skridskor.
Men om ett år eller två måste vi nog investera. Men det finns ju beggat, som sagt. :-)

Köp nu inte slalomgrejer! Det finns så gott som alltid att hyra och då får man fina, storleksanpassade och moderna skidor med skarpa kanter och bra valla. :-) Pjäxor kan man ju investera i som vuxen med färdigvuxna fötter, för det kan vara svårt att hitta bekväma ibland. Men å andra sidan är det inga garantier att de man köper faktiskt är bekväma heller.

Birger sa...

Så fina och så klokt tänkt...av en annnan

Morskan sa...

Vi skall såklart inte köpa slalomgrejer till barnen. :) Vi har ju det utomordentliga hyralternativet SkiFix nästgårds.

Jag har däremot den enda slalomutrustning jag någonsin ägt. Grejorna är cirka 25 år gamla och så hopplöst omoderna, att jag skall ha nya. Mest troligt hyr vi där vi är till oss själva och blir vi bitna och börjar åka mycket, ja då köper vi utrustningar.

Skridskorna kändes helt ok att köpa, då vi räknar att barnen skall kunna ha dem mer än en säsong och det inte fanns ett enda sådant par (varierbar storlek) på Blocket.