onsdag 10 juli 2013

Hög tid.

Jag och barnen rensar i deras rum. Det går sakta. Jag har PMS och känner mig otroligt seg och barnen hittar så mycket de bara måste leka med. De leker alldeles för litet nu - inte alls deras fel, utan vårt. Får de spela, så faller all annan lek. Känns jätteskönt att de dock hänfaller till lek tämligen odramatiskt, när vi sätter stopp för spelandet.

Norah håller på att bli så stor! Det känns fantastiskt att vår lilla bebis bara rusar iväg och hennes person blir tydligare och tydligare. Hon har frikostigt slängt saker idag och gått med på att slänga annat, men jag har varit tvungen att dokumentera en del av dem. De är så läckra och blir härliga tidsdokument!
Vi tvättar mjukisarna. Fyllde maskinen med "vita" mjukisar. Norah hade fått förbereda sig några dagar och var beredd på en natt utan Tiger. <3
Nytvättad, torkad, uppfluffad och med påbättrade svarta linjer, strax innan Tiger återfördes till sin sovande lilla matte.
Medan jag klippte Ruben igår, passade Norah på att pynta sig. :)

Ett litet hus som Norah konstruerat från en godisburk. En pytteval har bott där, därav "V":et ovanför dörren. Och observera att den lilla uteplatsen har en liten grindöppning.

Norah gjorde en skattjakt idag åt Ruben. Den här lappen satt vid målgången (vår kyl/frys här i köket). Det vankades glass!
Kan nog bara kommentera att denna förmodligen blev till omkring påsk. :D
Fantastisk bild med text som lär oss litet mer om Norahs favoritmjukis Tiger. <3
Tipsade lilltjejen om att göra en förteckning över de gånger hon hade (kvar) att ta sin medicin, för att kunna bocka av vartefter. Psykologin här var naturligtvis att Norah skulle se att det faktiskt blev färre och färre doser kvar att ta. I måndagsmorse tog hon sista dosen och hon får nog anses vara frisk som en nötkärna nu.
Har hittills dragit oss för att ge barnen betalt för att de utför något här hemma. Men häromsistens hände det. Det var mitt fel! G ville de skulle plocka kottar (vi har några tallar på gården) och de blev lovade 25 öre per kotte. Norah är mer fokuserad än Ruben och rafsade ihop en imponerande mängd kottar. De visste båda att fyra kottar genererade en krona. Norah drog in närmare hundra kronor, Ruben ganska precis hälften. Så hjälpte mormor dem på slutet, så det blev några kronor till på båda barnen.

3 kommentarer:

Birger sa...

Det var ju ett fantastiskt tidsdokument. Fantastiska barn och Norah, inte ett barn längre, roligt att se hur det rör sig och att tecknandet och berättandet gått vidare, fantastiska barn bägge två
kramar till dom och dig

en annan sa...

GU så fina/roliga teckningar! TUR att ni dokumenterade dem! :-)

Vi har en stående ersättning för "bajspåsar". 1 bajspåse = 1 kr. Ibland bråkar de om vem som skall bära ut den till soporna, ibland kliver de rakt över påsen på väg ut att leka...

Emma sa...

VART är tigern ifrån? Jag köpte min (lite mindre version) för drygt 10 år sedan tror jag och min pojke på 2 ½ är helt kär i den, men med tiden har den bleknat och blivit lite äcklig, jag försöker hitta en lika... OM du kommer ihåg så är jag evigt tacksam :)