tisdag 2 juli 2013

Utrusta.

Men?! Hööks rear den här hjälmen. Jag vill ju ha den. Fast ännu hellre kanske min ridtjej behöver få den, så vi slipper söka bland ridskolans hjälmar varje gång. Skulle Norah gilla den här tror ni? :)

Hon behöver en ny stall-/ridjacka också och den jag spanade på tidigare reas, men där ser det inte riktigt bra ut vad gäller storlek.

I ärlighetens namn behöver Norah ett par ridbyxor också. I vintreas köpte jag ett par jättefina ridbyxor, som var rejält prissänkta på Hööks då det var fel på storlekarna. Det var något fel på längd-/viddförhållandet. Jag blev översnål och köpte liksom "nästa" storlek, med den följden att de visserligen är lagom långa, men alldeles förtvivlat vida runt Norahs lilla rumpa och midja. De är så pass vida att det blir obehagligt att knöla ihop dem med bältet nu när hon inte har så tjock kläder för övrigt. Det lönar sig aldrig att snåla för mycket, så vi får nog lov att investera i ett par enkla ridbyxisar till.

Det vi verkligen skulle behöva skaffa, men som eventuellt får bero litet till är en säkerhetsväst. Det finns att låna sådana också i stallet, men många är trasiga (märk väl - de lagas kontinuerligt) och många är för stora. Tog precis och skannade Blocket också och då kan ju en säkerhetsväst bli prisvärd plötsligt. Det kryllade dock inte av dem precis.

Nåväl. G säger att det är dags att gå och sova nu, så så får det väl bli då. :)

6 kommentarer:

en annan sa...

Ridbrallor är ju inte så himla dyra, men västarna - herrejösses så dyra! :-o

en annan sa...

Sån hjälm vill jag också ha. OM jag red, då förstås... 8-)

Birger sa...

Säkerhetsgrejer måste ni ju ha om ni skall hålla på med hästkräken. Västen är ju bra, skyddar ryggen ifall det blir en hastig avsittning
Tur att det finns nån som kör dig i säng
kram barnet

Morskan sa...

Hö hö. Vi är båda uppe ännu. Men nu är det när(m)a(re). Skall bara borsta tänderna och kolla Norahs temperatur. Och ta ut Smilla på en nattkiss.

Klart man måste ha säkerhetsgrejor pappa. Man _får_ inte rida utan hjälm och ingen ansvarstagande vuxen skulle väl ploppa sin telning på busiga ponnyer utan att klä dem i väst. Än så länge har vi lånat både hjälm och väst, men eftersom vi alltid kommer dit utan stor tidsmarginal, är det svettigt att hitta de där sakerna som både är hela OCH passar. :)

Och helt klart är det bra om G "kör" mig i säng. Det är livsfarligt att inte haka på då han går - nattsuddandet pyr alltid där under ytan. ;)

en annan sa...

Ja himmel vad det pyr. :-[

coco sa...

For safety purposes, high visibility colors and reflective stripes are going to make you far more visible.Safety vest