lördag 15 november 2014

Fredag kväll.

Vi var som vanligt i stallet i eftermiddags, där Norah fick rida Zoraija barbacka. Ponnyn hade fått skav av sadelgjorden och fick därmed gå utan sadel. Som tur var, är hon en snäll häst och väldigt lätt att sitta på, så Norah red lektionen själv i både skritt och trav.

Norah och Tuva fick erbjudande om att byta grupp och därmed hoppa upp ett snäpp i nivå. Ridfröken tycker att de behöver fler utmaningar. :-) Det skulle bli klockan fyra på tisdag eftermiddagar och det bör kunna fungera med en enkel justering av mitt schema. Vi beslut att fundera litet på saken, barndomskamraten och jag.
Vi funderar och klurar på vilka vuxenfilmer vi kan se med barnen och med tanke på de senaste dagarnas bedrifter ute i rymden, så kändes den här filmen perfekt. Man håller på med värsta rymprojektet i Rubens klass också, vilket framgår i hans frökens blogg.
Det är alltså "Armageddon" som vi sett. Faktiskt en av mina favoritfilmer och den höll lika bra idag. Filmen har 16 år på nacken och Bruce såg bara litet yngre ut. Han är definitivt en filmfavorit också - jag uppskattar mycket hans actionfigurer, som så gott som alltid lyckas blanda upp det actionpackade med en glimt i ögat, vilket gör filmen dubbelt så bra.
Filmen innehåller några riktigt hjärtknipande scener och nog baske mig trillade tårarna då stridsplanen precis i slutscenen gör den där fina formationen, där ett av planen viker av för att symbolisera den/de man förlorat. Barnen hängde med hela filmen och ämnet var som sagt klockrent och inbjöd till fler funderingar helt i linje med de som funnits under veckan.

1 kommentar:

Unknown sa...

Så fint det ser ut när hon skrider fram mot bortre långsidan.
Kvällsfilmen var ju klockren
kram