söndag 17 maj 2015

Idag.

G retas med Norah och låtsas ta hennes wienerbröd.
Idag har vi varit in till Bränna, för att träffa Harry, för att skaffa en kabel till mammas nya skrivare och för att köpa lördagsgodis. Vi hamnade litet oväntat på Brännvalls - oväntat eftersom vi inte ätit lunch innan vi åkte in. Jag trodde då att fika var uteslutet enligt våra (mina?) heliga principer, men allt kastades över bord ("-vi struntar väl i lunchen då!") och jääääättegott fika fikades. Och till vår lycka (min och G's) så kan man numera betala med kort där. Äntligen!
Ruben tryckte i sig en petit-chou. Särskilt petit var den ju inte. :-D
Vi har skottat snö (sic!). Alltså, det där som jag tycker är så tillfredsställande - när man skottar ut resterna av de gamla drivorna över de bara ytorna, så att snön skall tina snabbare. Med de två, tre graderna som det kryper ned till om nätterna, så går snösmältningen litet för långsamt.
Barnen lekte ganska tystlåtet och stillsamt intill varandra i fåtöljen. Gick märkligt bra, till helt på slutet då det gick som vanligt. ;-)
Barnen har lekt väldigt mycket med den nya bollen de fick igår. Det är ju kul! Mindre kul är att jag igår fick akut och ganska aggressiv PMS och har varit grymt otålig med barnen. Höll på att skrämma skiten ur mamma och G som fridfullt satt vid mammas dator ikväll, när jag plötsligt (för dem, inte för mig) vrålade åt barnen att sluta leka. Å herregud... Det ger sig under morgondagen.
Jag minns inte riktigt hur det föll sig, men plötsligt körde Harry bilder på G's telefon. Bläddrade dem fram och tillbaka som om han aldrig gjort något annat. Så himla intuitivt det är! Helt omöjligt att säga vad det gav Harry, men vi valde att låta honom bläddra bland G's bilder från den helt nyliga skoterturen i fjällen. Samtidigt spelade Harrys favoritband Dire Straits på låg volym i telefonen. <3
Mamma har administrerat och rensat i sin dator och i FB.

G och jag har satt in varsin annons på Blocket. Vi säljer barncyklar och skötbord. Bort, bort, bort!

Mamma och G gjorde supergod mat, Norah och jag gjorde efterrätt.
Limekräm med kex och bär. Liksom pannacotta utan geleet. Det var bara grädde, socker och så lime som smaksättning i krämen. Men alltså inget gelatin.
Hantverkarna har fogat idag. Och skall jobba igen imorgon. Pheew...! De senaste tre veckorna har de jobbat sexdagarsveckor, utom denna då, som blir en sjudagars. De har i princip jobbat in den veckan som vi snöt av dem då vi senarelade byggstarten med en vecka.

Nu är det hög tid att gå och sova. Tänker litet extra på syrran och med familj, som firar Norges nationaldag imorgon. Eller ja - senare idag.

3 kommentarer:

teapot sa...

<3

Birger Johansson sa...

Händelserik helg, med datorstädning, Brännwallsfika och allt möjligt
Harry ser ju medveten ut, säkert ett intressant besök
Barnen ser ju fridsamma ut i fåtöljen, vad lekte dom?
ha det

Morskan sa...

De lekte ordlekar, som efter hand urartade i mera fysisk lek. :-D