torsdag 14 maj 2015

Vilket lyft.

Det är helt otroligt hur de jobbar, våra hantverkare. Jag har lärt mig att det inte är någon idé att ropa "-Hallå!" till dem när jag kommer hem, för alla har hörselkåpor på sig och ingen hör något. :-D 
Bänk på plats.
Tanken svindlar när jag ibland kontemplerar hur länge det här jobbet skulle ha tagit oss om vi gjort det själva. Firman vi anlitat drivs av en person. Han har jobbat i femton år med det här. Hans yrkeskunnande och hans kontakter är ovärderliga. Själva hade vi legat pyrt till. När han behöver kraftsamla, så kommer folk. Andra hantverkare som han själv anlitat under alla dessa år.
"-Vi har börjat inreda skåpen också!" sade han idag och öppnade glatt skåpet ovanför bänken i tvättstugan. Det såg ju märkligt nog ut precis som i G's skåpar i hans rum. :-D
Varje dag städar de ihop efter sig, både inne och ute. Det här var mitt på dagen, alltså kanske som mest ostädat. Det syns att vi gör något inne i huset vad? :-D
Kaklet på väggen mot gatan. Gryyymt snyggt om jag får säga det själv! Och nya fönster!! Mindre glugg, men å andra sidan ingen mittstolpe. Och så mycket finare. :-)
Tre, fyra, fem bilar och något släp uppradat längs gatan är just nu en vanlig syn. De fyller upp hela vår och ofta grannens del av gatan. Tur vi har tålmodiga grannar!
Ett av mina beslut i bygget idag - knoppar till skåpluckorna i tvättstugan. Jag funderade litet i butiken om jag behövde bry mig om priset. Tänkte att de såklart inte märks i den substantiella budget som omfamnar det här projektet. Jag pratade med han som håller i jobbet och han sade att jag verkligen inte behövde fundera på priset på knopparna. Heh.
Vi valde den här firman utan att kolla med någon annan, enbart på hans goda renommé. Enligt de jag känner som anlitat honom, så håller han tiden. Bygget startar när det är sagt och är klart när det är utlovat. Han har kommit extremt punktligt till alla möten vi planerat. Han själv kör omkring i omärkt firmabil, för att inte översvämmas av arbete. Han har ingen som helst marknadsföring. Han har gett oss ett fast pris och en detaljerad kostnadsfördelning. Vi har fått reda på när vi ligger på budget och såklart har vi själva ställt till det med en del materialval så att budgeten inte kunnat hållas på den detaljen. Men i det stora hela. Hans kunder hittar honom enbart genom mun-till-mun-metoden. Det är rätt koolt.
Det täckta släpet som syns på bilden, har stått där i några dagar nu och verkar fungera som deras mobila förråd. Praktiskt.
Mer har hänt idag än som syns här. Jag hann inte fota något i eftermiddag, då det var brådis iväg när jag kom hem. Barndomskamraten och jag har lyckats bli utan våra män samma vecka. Så i söndags bjöd jag henne och Tuva på middag efter ridningen. Idag bjöd hon mig och barnen på middag. Jag lämnade sedan barnen hos henne och Tuva och åkte iväg till ridningen i Boden. Efter ridningen fick jag te och en god pratstund med henne, medan barnen såg färdigt en film. Hem med mig följde Ruben - Norah blev kvar hos Tuva.
Bästa tjejerna hade somnat ifrån slutet av filmen. <3 Det har ju varit skoldag idag och jag hoppas att vår lilla brutta tror sig att sova ut hos Tuva imorgon bitti. Z-z-z-Z-z-Z-z-z-z..
Ruben somnade med raketfart efter en stunds småprat och jag skall strax krypa ned med honom. Vi får sova till nio imorgon, då hantverkarna dyker upp igen!

1 kommentar:

Birger Johansson sa...

Det blir ju en representationskällare, fantastiskt fint jobb. Inbyggnaden av ledningarna för fjärrvärmen i pann-rummet blev ju fint, dom försvinner ju i väggen
Där får ju Sixten och Radar mycket att undersöka :)
kram