torsdag 31 december 2015

Axi.

Tänkte jag skulle bjuda på en bildkavalkad av Axi. Jag har ju inte direkt slösat med bilder på henne hittills. Axi är 5 månader och 10 dagar gammal och våra hjärtan är fullständigt intagna av den här söta, rara lilla varelsen.
Axi är snäll och lugn, nästan löjligt lugn. G har skojat mer än en gång och sagt att vi måste klaga hos uppfödaren för att Axi sover större delen av dygnet. När Axi är vaken och aktiv, är hon å andra sidan väldigt busig. Allra busigast blir hon när vi är ute. Då kan hon studsa som en boll upp och ned, morrar som en stor humla och biter oss i hälsenorna. Det senare är inte populärt, särskilt inte hos barnen. Vi försöker tala damen till rätta och jag räknar med att det är en valpföreteelse och att det skall ge sig med tiden.
Det tog till Axi var cirka 4 månader och någon vecka, innan hon begrep vad promenader är till för. Eller åtminstone hur man gör på promenad. Så istället för att sitta på rumpan, blänga frågande på matte, streta i kopplet åt vilket håll som helst (herregud så jag har fått trimma mitt tålamod), så har hon nu fattat att man helt enkelt färdas i den huvudsakliga riktningen framåt när man är ute på promenad.
Axi tappar tänder så det står härliga till. De ramlar ut ur munnen på henne, men det verkar gå bra. Två stycken har vi lyckats hitta.
Axi älskar sin brasa. Fick hon, skulle hon lägga sig intill elden. När det inte brinner, bär hon gärna kol därifrån (inte bra...).
Vi har bestämt att vi inte skall lära Axi att tigga, det vill säga det skall inte matas från bänken eller bordet. I princip får hon inte äta annat än hundmaten. Valpen är dock begåvad med en fin näsa och känner ju hur tydligt som helst var allt det goda gömmer sig. Bilden här ovan togs när Axi luktade sig till all julmaten.
Den här bilden är pinfärsk, från igårkväll. Axi stjäl papper med viss frenesi, så vi har varit tvungna att köpa en ny låda till pappersåtervinningen i köket - en med lock. Löste alla problem hur fint som helst.

Axi sover gott i vår säng varenda natt, men inleder alltid i sin egen bädda intill min säng. Hon sover som en gris, men väcker oss då hon börjar vara nödig. Är man själv riktigt sugen på att sova litet till, går det oftast jättebra att ta med henne till sängen, så somnar hon om efter en stund.

Axi tuggar ivrigt på sina två kattbröder. Herregud så tålmodig Radar är. Han och Axi kan springa fram och tillbaka i huset. Ibland tjuter Axi till litet, då Radar kopplat ett litet mera hårdhänt grepp på henne. Om det blir för jobbigt för någon av katterna, så söker de sig retsamt nog bara till högre höjder. Sixten håller sig oftast högdraget undan helt och hållet och befattar sig mycket sällan med lek med Axi..

Vi älskar vår lilla hund! Hon är en riktig pärla. <3

1 kommentar:

Birger sa...

Vilka fina bilder på en rolig hund och hennes bröder