fredag 4 december 2015

Sifferövningar. Eller åtminstone årtal.

För 38 år sedan tog pappa mig med på den första Star Wars-filmen. Det var 1977 och jag var elva år gammal. Jag älskade filmen och älskar den än idag. Genom åren har vi sett om de existerande filmerna flera gånger och de sista två åren typ har vi sett alla filmerna igen, säkert ett par varv, med barnen.

Jag höll redan från början reda på att George Lucas planerade tre trilogier. Längtan var stor efter varje ny film. Lika stor var sorgen då Mr Lucas deklarerade att han inte skulle mäkta med att göra den tredje trilogin. Så hände något. Kanske var det Disney som hände. Och nu har den första filmen i den avslutande trilogin premiär i nästa vecka. :-) Genialt nog kommer den här omgången filmer rätt i kronologisk ordning och det är helt okej att Harrison Ford har åldrats. ;-)
Senast i början av denna vecka var åldersgränsen på filmen fortfarande satt till 15 år och hela familjen fick lov att inse att vi inte skulle få se den här filmen på bio. Det fanns ett litet halmstrå och det var att så länge en film inte är granskad, så sätts automagiskt åldersgränsen till 15 år. Inatt när jag inte kunde somna (hej hej syrran! <3), såg jag då att man tydligen äntligen granskat filmen och nu var åldersgränsen satt till rimliga 11 år.

Premiären är en onsdag och barnen går fortfarande i skolan då. Så tre dagar senare, på lördagen, går vi och ser filmen hela familjen. Laddade med 3D-glasögon och godis på jullovets första dag blir det åka av! Och då har Norah just fyllt elva år!

4 kommentarer:

Birger sa...

Det var ju roligt att höra, om första intrycket.... men biobesöket och åldersgränsen, hur blir det med Ruben då? :(

Morskan sa...

När åldersgränsen är 11 år, får man gå med vuxen fast man är så liten som 7 år. Så det funkar!

Birger sa...

Vilken tur!

Morskan sa...

Annars skulle vi ju inte gått såklart! :-)