lördag 19 december 2015

Den _var_ bra.

Den här morgonens present var alltså biobiljetterna, dolda i slutet av en skattjakt som G roddade ihop kvällen innan. Vi åt frunch och rastade Axi. Därefter var det bara att dressa på sig och knata iväg mot stan. Jag hade frågat Norah om hon ville prova att marschera in till stan med mig, det vill säga gå i rask takt.
Hon ville och hade inga problem att hålla jämna steg med mig. Jag marscherade inte i mitt värsta tempo (det orkar jag knappt själv ! ;-D), men höll bra fart. Sista fjärdedelen märkte jag att Norah började sagga litet, men det var ingen kris. Hon gick på till vi var framme utan att klaga.

Så bänkade vi oss och redan i inledningsscenen kunde jag konstatera att dagens Star Wars v e r k l i g e n gör sig i 3D! Herregud, vilket djup och vilken tydlig 3D-känsla det blev. Rymden blev riktigt rymdig och miljöerna - herregud - det var miljöerna som gjorde starkast intryck på mig. Storyn var bra och har man sett de tidigare filmerna, så gick ju hjärnan igång vid mer än ett tillfälle, då man var tvungen att klura på hur det ena förhöll sig till det andra.

Åtminstone en gång frustade jag till av skratt, vilket är ett gott betyg och annars var det en del småfnissanden. Det var bra action och rätt så mycket känslor. Så så bra! Superlycklig att barnen fick se den här på bio också. Någon gång under filmens sista tredjedel, klack det till i mig av lycka då jag liksom "kom på" att det faktiskt kommer två filmer till. Yay!
För att det säkert skulle ske, hade jag lagt in i kalendern att vi skulle fika på stan sedan. Det är ju sista lördagen innan jul, så det var festligt, folkligt och fullsatt på stan kan man säga. Vi hade märklig tur och fick plats på Espresso House i Smedjan, där vi myste ihop det i ett hörn och fikade.

1 kommentar:

Birger sa...

Jaha, det var skattjakten, rolig idé
Toalettmeddelandet var ju kul, bra att veta, jag brukar ibland trafikera dom
Natti