lördag 23 oktober 2010

Första kalasdagen.

Puh! Så har vi då klarat av barnkalaset och kalasat med vår utökade familj från Älvsbyn. :O)
De tre pojkarna Ruben fått bjuda från förskolan dök upp en efter en. Vi bjöd på likadana "svampar" som Tobias fick i förra veckan och de föll i hyfsat god jord. Dock klagade åtminstone ett par av barnen senare på att det inte blev någon tårta! :O) Och då kände jag mig ju litet len igen... XO) Nåväl, hur man än vänder sig, har man rumpan bak. ;O)
Bus och lek gick litet i vågor, men efter fiskdammen så lägrade sig lugnet en liten stund, medan barnen koncentrerat tittade, tuggade och jämförde godisar, samtidigt som de lekte med bilarna som också låg i påsen. :O) Därefter körde de igång igen, nu sockerhöga! XO)
Vi fick ikväll för första gången träffa Malin, Frasses tjej. :O) Jättetrevlig tös, som sjöng m y c k e t bättre än Frans. ;O)Med vännerna blev det ugnsstekt lax, färsk pasta, fräsch sallad och Erik Lallerstedts hollandaisesås. Efter detta plockade vi fram hembakt (av föräldrar till pojkar i IFK Luleå!) fika och en tårta, Opera, från Holms konditori. Och vi saknade Fantomen, som var och svängde sina lurviga i yster dans på annan ort. ;O)
Alltid och evigt tålmodig och säker Oskar stod som vanligt för en massa underhållning för barnen! :OD Ungarna använde honom som klätterställning alternativt trampolin och som brottarpartner. Oskar avrundade med godnattsaga och sedan var barnen nere för räkning. De har inte hörts av sedan vi sade godnatt! Allmänt och skönt kramkalas utbröt som vanligt innan vännerna styrde mot Älvsbyn. Och nu ser jag båda grabbarna bojs på msn, så nu vet jag att de är hemma. :O)

3 kommentarer:

en annan sa...

Skojsigt mysigt med kalas va?! :-) Inte skall du känna dig len för att du inte gjorde tårta! Herreje! Det var ju en svamp-TÅRTA ju! ;-)

Tänk... en dag är det Ruben som kommer med flickvän till Frasses bröllopp (eller barndop eller trettioårskalas...). :-D

Morskan sa...

Ja, du... :O) Som vår relation verkar utvecklas, fortfarande efter 20 år, så är det väl inte helt otroligt att något sådant skulle ske. :O)

Vi fick problem med vår karamellfärg, ny för dagen. Grädden blev grön och fin, men med världens läskigaste bismak. Den var så framträdande att vi var tvungna att kassera grädden och köra naturell sedan. Inte skall väl färgen ge någon smak heller?

en annan sa...

Nej! Men himmel vad var det för färg ni hittat??? :-o Det var inte bittermandelolja? Flaskorna brukar vara helt lika. Du och bittermandel har ju ett speciellt förhållande... 8-)