fredag 4 januari 2013

Första gången.

Tandborste. Hårborste. Rena trosor, ett ombyte kläder. De två viktigaste sovmjukisarna. Ett par leksaker med sina pyttesmå tillbehör. Den egna kudden. Utekläder. Se där en glad och förväntansfull Norah och hennes packning för den första övernattningen hos en kompis. :) <3 Norah sover alltså över hos Tuva inatt! Tjejerna fortsätter traditionen deras mammor inledde för så svindlande många år sedan. :)

Vårt lilla hjärta. Herregud så vi saknar henne! Vi har inget hört från henne eller Barndomskamraten, vilket givetvis är av godo. Tuva sov hos oss en gång i somras, vilket var fullständigt komplikationsfritt. Jag vet att flickorna har haft det kul ikväll, de försvann i samma ögonblick som vi kom dit och började leka direkt. Innan jag åkte därifrån efter en trevlig fikastund, kramades och pussades Norah och jag och sade godnatt liksom i förskott och Norah bad mig hälsa godnatt till Ruben och pappa. Norah sade ordentligt och på eget initiativ hej då till Ruben innan vi for, med att krama honom. De kramas mycket sällan, men skrattar ihop varenda dag!
Självvald posé - knasunge! - hos frisören, innan klippning.
Norah har fyllt åtta år och har helt nyligt tappat sin åttonde tand. Hon vill ha långt hår med lång lugg. På väg till Tuva sade hon att hon vill prova att åka slalom (jag tog upp ämnet och får skylla mig själv). Så fort vi är på en sport- eller leksaksbutik skall Norah prova att stå på skateboards - intressant.

Klockan är mycket nu, det är de sista flämtande dagarna av jullovet. Ruben fick en helkväll han med. Medan jag skjutsade Norah och for och handlade, röjde G ut verkstaden. Den är nu utblåst och skall genomgå samma slags transformation som matkällaren och förrådet har gjort. Det kommer att bli så fint därinne, att vi kan ha det som pysselrum också (kom jag just att tänka på). :)
Mamma leker med kameran. :)
Medan G röjde, fick Ruben spela sitt älskade Mario. :) När jag kom hem åt vi och sedan dukade vi upp med Coca Cola i glasflaska, ostkrokar och "Cars 2". Då Ruben lagt sig, vevade vi igång "Flight" med Mr Denzel Washington, vilket var en tungt bra film om en briljant men katastrofal pilot. Ruben avkrävde oss ett löfte om att få sova med oss och ville att vi skulle hämta honom då vi lade oss, vilket är nu. Så jag får nog lov att hämta guldklimpen.
Snöhögar erbjuder en fullständigt oemotståndlig lockelse! :)
Vi får se när vi får se Norah igen, men senare idag blir det i alla fall. Ruben har planerat att leka med Elias, detaljerna klarnar då vi kommit till liv och skakat igång dagen. G och jag skall mest troligt fortsätta att kava fram genom allt som behöver röjas här hemma.
Så här ser det tydligen ut när vi åker pulka bakom skotern! X) Det känns så där också, kan jag meddela. :D
Natta!

2 kommentarer:

Mamma sa...

Våran stora flicka är så duktig hon kommer att bli spännande att följa det är därför jag vill leva tills jag blir hundra år.....

Birger sa...

Mormor har helt rätt