fredag 25 januari 2013

Skämt?

På senhösten när det blev kallt, tog jag fram barnens vinterhandskar från förra säsongen. Fina vantar från Hestra, med ullfoder. Rubens försvann på skolan första dagen han hade dem. Igår hade jag förmånen att äntligen få söka igenom den enorma upphittatlådan som finns utanför barnens matsal. Det fanns många, många par vantar där, men inte Rubens.

Norah har kvar sina från ifjol. Båda barnen har också tumhandskar från Gneis, som tyvärr inte riktigt motsvarar mina förväntningar då de helt enkelt blir dyngblöta om det är det minsta blött i snön. Men det är dessa Ruben fått hålla till godo med. Och är det bara nog med kallgrader, så blir de ju inte blöta.

Nu har de gått sönder. Jag tog ett beslut och köpte ett par "billiga" handskar från Åhlens, som Ruben hann ha i några dagar innan vi lyckades slarva bort den ena. Där är jag tyvärr inblandad själv, vilket är mycket illa. Det var hos mamma i Överkalix och vi klev in och ut ur bilen och vandrade in och ut ur några hus och vips vad det var, så hade vi bara den ena handsken kvar.
I veckan köpte jag ett annat par "billiga" handskar på ICA. De ser koola ut och Ruben blev jätteglad för lurvet vid handleden, men efter en dag på skolan ser de ut som på bilden ovan. Precis allt mönster är bortnött i handflatan och om man granskar eländet, så anar man svagheter i materialet också.

De åker raka spåret tillbaka till ICA, för så himla billiga var de inte (119 kr). Måste ju köpa ett par till vantar till stackars ungen denna vinter, men några rejäla får han inte förrän kanske då han fyllt nitton. Typ.

Kvalitet lönar sig, men bara så länge plaggen finns i ens ägo, så att de kan användas.

4 kommentarer:

Birger sa...

Det är nåt spök med handskar, samma för mig, i början på säsongen glöms dom här och där, det bästa vore nog ett band runt kroppen.
Det är ju inte bara handskar som glöms, var är din kofta?

en annan sa...

Alltså, jag har ju köpt två overaller till pojkarna på ICA.
Jättefina färger, jättebra funktion - MEEEN... båda gick sönder efter ett par månaders användning.

Substandard.

en annan sa...

Men också, asså va??!! Vilka jäkla fuskhandskar det där var då!?!

Jag har ju även haft dåliga erfarenheter av galonhandskarna från ICA, där resårbandet kommit av vid första användning (bokstavligen inne i butiken också). Men jag har också haft ett par galonhandskar därifrån som hållit två säsonger - så det verkar vara lite si och så med sourcingen av deras kläder... Säkert barnarbetare som tillverkar dem också... :-(

en annan sa...

Du, förresten - reklamerade du dem till butiken?

Jag gick ju tillbaka med overallerna och fick två nya. På så vis kan jag ju hålla ungarna i "fräscha" overaller flera säsonger även om de går sönder... X-[ Tossigt.
Men billigare än att köpa nya som kanske inte heller håller torrt.