torsdag 26 februari 2015

Översyn.

Jag flexade ut idag till lunch och efter en gröttallrik hemma, spatserade jag iväg mot stan med ljudboken i öronen. Jag inledde med cellprov och allmänt kort resonemang kring sakernas tillstånd i mina reproduktiva organ. Jag som ivrigt väntar på att få sluta menstruera, gladdes åt att gynekologen tyckte att det såg ut att vara låg aktivitet på mina äggstockar. Jag såg inga ägg alls tyckte jag, men har ju inte gynekologens tränade öga när det kommer till att granska en ultraljudsbild.

Från gynekologen promenerade jag till Stadsvikens hälsocentral och mammografin. Där fick jag behagen tillplattade enligt konstens alla regler. Det gör inte ont, men jag upplever ett s e r i ö s t tryck och jag vågade faktiskt inte titta ned och se exakt hur utplattade de var. Efter detta promenerade jag från Stadsviken till stan igen.
Jag hade bestämt mig för att promenera, för motionens skull.

Vädret var (är) pisstråkigt, men det regnade i alla fall inte medan jag gick. Totalt rakade jag ihop 7,25 km, vilket jag kan meddela känns mina fötter nu.

Nu återstår bara väntan och en en viss nervositet, till provsvaren dyker upp inom ett par veckor.

För tredje kvällen nu, har det blåst upp och blåser ordentligt. Det är envist plusgrader och all den rekorddjupa snön sjunker nu sakta ihop i smutsigt, rinnande elände och ute ser det nu i slutet av februari ut som det brukar i april.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Det är ju fint med regelbundna check-ups, har du olämpliga skor när du får ont i fötterna?
Blåser gör det som 17, kände det när jag var ut med soporna nyss, men det är ju fint att snön tinar bort, den skall ju bort och hellre förr än senare
Natti barnet, Kram och sov gott

teapot sa...

Skönt att få det gjort! Kram!

Men hur kan det INTE göra ont på mammografin????? Det brukar svartna för mina ögon när jag gör den där undersökningen!

Sköterskan brukar ropa "ANDAS!" åt mig...

teapot sa...

...kom just på att jag ju faktiskt ammat för så sent som ett år sedan. KAN ju ha med det att göra?

Morskan sa...

Alltså, jag fick känsla av att golvet ville försvinna litet under mina fötter, vilket jag inte kan påminna mig om att jag upplevt förut. x-)

Amningen lär ju kunna påverka, beroende på hur länge sedan det var man ammade.

Morskan sa...

Pappa, jag promenerade ju i mina vinterkängor som verkligen är sköna, men antagligen inte optimala att marschera långt i.

Jag köpte ju walkingskor i höstas, men vågade inte behålla dem då de var litet för höga och tog i under mina fotknölar. Det kanske skulle ha gått till sig när man gått in skon, eller så inte. Och de var alldeles för dyra för att chansa med.

Med de här milda vintrarna är det bara att satsa på ett par bra promenadskor för höst/vinter/vår.