måndag 16 februari 2015

Framåt.

Ikväll är det Ruben och jag igen. På judon. Norah är hemma med mormor och arbetar med sin släktforskning.

Vi hade toktur när vi skulle åka! Först såg det mörkt ut, då man skrapade gatan och lade igen infarterna med tjocka, stora isflak. Vi skruvade upp tempot, för nu var jag ju tvungen att skotta.
De har mycket roliga övningar under den långa uppvärmningen. Jag fattar att de har flera syften - barnen skall bli varma, de skall lära sig lyssna, de skall lära sig att ta i varandra, koordination. Här hade de fått lägga ut sina bälten på golvet och sprang alla från kortsidan och skulle snabbast rulla ihop sitt bälte till en kanelbulle som Kari sade. Ruben längst till höger.
Så kom följetraktorn och då jag ställde mig i öppningen och såg glad men behövande ut, kom den vänlige föraren och öppnade åt oss.

Så jag slapp skotta och vi kom oss iväg behagligt och utan stress.
"-Hajime!" Börja brottas! Ruben längst bort, ihop med en annan pojke.
Ruben går framåt i judon, där den oslagbart största och viktigaste framgången är att han inte längre gruvar sig för att åka hit.
Kari visar. Som alltid vansinnigt roligt att se när experten visar. Här ett höftkast, det första kastet de fått prova på. Ruben tredje från höger.
Ruben och G tar sig någon spontanbrottning då och då, Ruben repeterar rörelser och pratar om judon. Så himla bra.

3 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Ser ju himla intressant ut, han är ju mjuk i kroppen så nu skall det börjas, roligt Krama honom, och dig själv

teapot sa...

Vilken biffig tränare! :-o :-D Så jättekul att Ruben börjat värma till träningen! Viktigt sådant, att hitta någon enda grej man vill hålla på lite mer med (förutom spelspelspel). :-)

Tobias skall få börja till hösten, han är jättetaggad och jag är jättetaggad, kan ju inte bli fel! :-D

teapot sa...

Barnens tränare tyckte för övrigt att Ellinor borde kunna börja träna redan till hösten eftersom hon är så lång och så för sig. Men barnträningen är från 3 år och jag tror nog, kännande våra barn, att det är lika bra hon får vänta till hon faktiskt fyllt tre, lillskruttan! :-)