söndag 8 februari 2015

Hemma.

Jag lobbade under veckan för en helg hemma. G ville gärna ut på ön. Jag kanske har blivit bekvämare med åren och tycker nu att det i princip omöjligt att tränga ned mig och barnen i pulkan, tillsammans med den jättestora kattburen.

Jag känner mig inte alls benägen att lämna de här två unga kattkillarna ensamma hemma över natten (vi har hittills gjort den en enda gång), så då måste de med. En till av oss måste börja åka på skotern (inga problems) - då ryms kattburen och människor bättre i pulkan. Hade det varit bilväg, hade ju läget varit ett helt annat.
Barnen blåste i stort sett tillbaka mot land. :-D
Nåväl. För att attrahera G till en helg hemma, var jag tvungen att fresta med ett aktivt upplägg för helgen. :-D Vi inledde soft med mysbrunch hela familjen framför tv:n med bra film - "The Horse Whisperer". Vi började se den igårkväll och till viss förvåning landade den rätt hos barnen med. Ruben ställde tusen frågor om varför hästen gjorde si eller så och vad som skulle hända sedan, men annars klockrent.
Sedan begav vi oss ut. Skridskobanan inne i stan hägrade, Norah blev jätteglad över det förslaget. Vi måste låta henne åka mera. Hon gillar det verkligen! Båda barnen var jätteduktiga - Ruben föll ideligen, ibland för att det var kul att falla tror jag. Det var den här vårvinterns första riktigt soliga dag och det kryllade förstås av människor! Alla varianter var där, allt från riktiga friskusar till låtsas. ;-)
De har rustat och förnyat lekplatsen intill Mat & Prat i Shopping. Kul!
Fyrtiofem minuter på isen i frisk vind (på väg mot styv kuling som viner runt huset nu), krävde fika inomhus sedan. Vi fick oss det i Shopping och var klara lagom till de stängde. Därefter knatade vi upp mot årets isdjur, där barnen fick några åk nedför bäverns rygg. Jag fotade inger där idag, då det hade mörknat och skulle ha blivit i strålkastarsken - dessutom var jag litet nedkyld efter dagen ute, med precis litet för litet kläder på mig.
På väg från bävern till bilen.
Hemma har G monterat högtalarna kring tv:n på väggen och fixat bort allt kablage in i kanaler som trollar bort eländet. Jättebra! Jag grejade med tvätt och middag och sedan har vi hängt tillsammans och kollat in melodifestivalen.
Väldigt lustigt. Jag tänkte tanken någon minut innan de sjöng den. :-D
Imorrn hägrar slalom direkt backen öppnar. Det är utlovat sol, vind som mojnat något och några minusgrader. Jag drömmer om nypistade, randiga backar som frasar när man åker över dem! Tandkrämsåk, som Bästisen brukar säga. :-)

3 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Det har ju varit vackert idag, solen lyste in så fint i köket under min sena frukost
kramar sov gott

Mamma sa...

Det blev väl en härlig dag det är så vackert när solen skiner. Vad kul att barnen gillar att åka skidor och skridskor det gjorde jag också när jag var i 10 års ålder. Kramar till er alla.

Morskan sa...

Ja, det är roligt att de tycker om det. Alldeles speciellt att se Norah vara så glad medan hon åker skridskor!

Barnen påminner nog mycket om dig när du var liten! <3