tisdag 24 februari 2015

Rekommenderas!

Vi hakade på en serie på SVT Barnkanalen för några veckor sedan. Den heter "Museet" och i varje program tävlar två lag med tre barn i varje mot varandra om att bli de bästa nattvakterna på museet. Barnen verkar vara i 9-12 års ålder ungefär och man håller till på olika museer varje gång.

Det är ju helt jättekul! Barnen som tävlar är superfokuserade och lever sig in i händelserna på museet. Saker kommer litet till liv ibland, till Norahs, Rubens och de deltagande barnens ljudliga fascination. :-) Jag tycker det är jättehärligt att våra barn fortfarande är barn nog för att kunna hänge sig så, även fast jag är ganska säker på att de rätt så väl vet att det inte är på riktigt. :-D
I programmet brukar det vara två, tre tävlingar under kvällen och så får barnen sova lagvis på något spännande ställe ("-Under mammuten!"). Frukosten levereras fantasifullt och så brukar det vara en avslutande tävling på morgonen innan museet öppnar för dagen.

Grundomgångarna har varit och i förra veckan möttes de första två lagen som gått till "semi" för en utslagsrunda. I förra veckan var de i alla fall på Naturhistoriska och jag rekommenderar verkligen att ni kollar på SVT Play, syrran! Programmen är omkring 45 minuter långa och ni kommer ju att känna igen er hela tiden. :-) Anders Lundin gör som vanligt ett fint jobb som vänlig och godmodig programledare.
Ett annat program som det talats en del om de senaste dagarna, är "Wild Kids". G och jag har sett den serien för många år sedan och jag minns att även det programmet var så bra. Även här är det två lag med ganska många barn i som tävlar mot varandra och en grej som var så bra, var att ingen blev utröstad/bortplockad ur det förlorande laget varje vecka, utan det vinnande laget fick en ny lagmedlem istället (jag vet ju inte om det är så fortfarande).

Vinsten är fantastiskt nog en resa till Afrika! Vi har aldrig sett den serien med barnen annat än fragment av något avsnitt, men nu har jag verkligen fått lust att göra det också. Programmet vann alltså tv-världens finaste pris i fredags - en Emmy!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det var ju fantastiskt vilka serier det finns
Kram

teapot sa...

Pojkarna har tittat på det tillsammans med S och det var MYCKET populärt, de skall se igenom hela serien och Naturhistoriska lär ju bli poppis! :-)