lördag 14 juni 2008

33 kg golden.

Idag har varit en bra dag!

Mormor och Harry kom på morgonen och har varit här hela dagen. Harry har hjälpt G att regla i källartaket, så det är klart att sätta upp innertaket nu. Det blev litet rörmokeri också; precis när Norah börjat duscha, försvann vattnet och samtidigt började det plaska betänkligt i källaren. En koppling for lös, men G fixade det ganska snabbt.

Mormor, Norah och jag promenerade till och från stan medan Ruben sov hemma. Barnen fick fina solkepsar, sådana med en ordentlig tygbit som skyler nacken och Norah fick nya, blekt aquablå solbrillor. Mormor och jag fick oss en storpack footies var.

Nämnas skall att svärföräldrarna var här igår (G's födelsedag!) och då kom halvtrappan upp från farstun på plats. Vi har haft en provisorisk trappa en tid, så det blev fint med den riktiga.

Harry föll som en sten för Smilla. Smilla älskar alla som kliar/klappar/smeker henne! ;O) Harry är en stor djurvän och har nog alltid haft hund mer eller mindre. Han är ju jägare och hundarna har med förkärlek varit olika ren- och blandrasiga älghundar. Han tyckte i alla fall att Smilla kändes tung och genast gissades det vad hon kunde tänkas väga.

För att lösa gåtan, lyfte G (litet ansträngd lät han allt... ;O)) Smilla och ställde sig på vågen. När han dragit bort sin egen vikt, kvarstod cirka 33 kilo Smilla!

Så det så.

Ikväll är G och "fiskar" ;O) med barndomsvännen från Hertsön. Jag har skrattat gott åt de optimister som bokat strömming med dem, för de två tidigare åren G varit med på detta "fiske", har de knappt fått en endaste firre! Evenemanget fyller nog mest en social funktion - icke att förakta - och imorgon skall jag, barnen och Smilla hämta G hos barndomsvännen i deras stuga.

3 kommentarer:

en annan sa...

47 firrar blev det ju, det är ju inte fy skam. Men kanske inte så mycket att fördela bland de hugade strömmingsätarna? :-D

Tobias skrattade just högt och förtjust när han fick se bilden av barnen, G och hunden! :-)

Morskan sa...

Roligt! :O)
*kramar*

Veronica sa...

oops..är hon verkligen så tung nu...både hon och husse och matte lär behöva långpromenader efter semestern:-) Glass är gott, särskilt i 34 graders Florida...