torsdag 12 juni 2008

Sommarlov!

Efter en kort och spännande termin, hade Norah idag sin sista dag på dagis innan sommarlovet.

Allt har gått hur bra som helst; Jon som hade Norah på inskolning sade på "utvecklingssamtalet" att Norah är snäll, vänlig, omtänksam och empatisk. De har försökt hjälpa henne att "tuffa" på sig litet och ta för sig och förskollärarna säger samstämmigt att hon gått framåt.

Norah har oftast gått helt lätt att lämna och hon har varit jätteglad när vi kommit och hämtat. Hon har sovit gott och jag tror att hon äter bra på dagis, där G och jag inte hänger över henne och tjatar... ;O)

Tårarna sprang fram i ögonen direkt jag lade dem på den lilla skriften som Norah fick med sig hem idag. Fast de alldeles säkert skriver detsamma till alla barnen, känns det speciellt att de skriver det till Norah. Vår lilla Norah. Stora Norah, som lämnar avtryck i människor.

Den här förskolan är ett provisorium, som nu permanentas. I KANSKE ett år. All personal som arbetat där denna termin, försvinner. Istället kommer en komplett personalgrupp från en annan förskola, som lagts ned. Många av barnen försvinner också (som Norah och Ruben som fått plats där vi först önskade - på Haga förskola, avdelning Solen :O)). Förstår nuvarande personal som inte hunnit/orkat "få till det"; ha en inriktning, mål och mening med verksamheten. De har gjort tappra försök och vi har verkligen tyckt om dem. Särskilt koolt har det ju varit att tre av personalen varit män. Norah har tyckt jättemycket om dem, allihop!

Men nu är det sommarlov - Norahs första!

2 kommentarer:

en annan sa...

Stora tjejen, fatta...! :-)
Skönt ändå att ni fick plats för båda barnen på favvo-dagiset. :-)

Morskan sa...

Jo! Känns så skönt!