torsdag 26 juni 2008

Plattläggning.

Idag, i skrivande stund, är en liten grävare här och skopar undan jord för att sedan S A Englunds Harry skall kunna börja med arbetet att lägga en snygg gång åt oss inklusive brosteget från nya ingången.

Vi har nämligen konverterat. Jag var ju bestämd på att vi skulle ha smågatsten och Anderssons som byggde farstun åt oss, gjorde också själva brosteget, i smågatsten. Jag tycker det är snyggt och eftersom det är granit, tänkte jag att det håller för evigt.
Nu blev inte resultatet helt lyckat. Anderssons använde vanlig sand som fog och den har delvis eroderat under snö och tö i vår. Dessutom blev ytan fruktansvärt ojämn, vilket de här professionella stenläggarna har informerat oss om är mycket svårt att undvika med smågatsten.
Vi bad Englunds göra om brosteget också och de frågade försiktigt om vi inte skulle kunna tänka oss att byta till en platta istället, som då ger en helt jämn yta och som kommer att ligga lika jämnt efter vintern.

Jag funderade mycket kort och bestämde (G var förstås på jobbet) att vi skulle byta. Det var enkelt eftersom jag visste att G redan från början var mot smågatstenen. En annan fördel är att plattorna bara kostar en dryg tredjedel av vad smågatstenen kostar. Så i torsdags innan midsommarafton, drog vi till Beijer och tittade på sten och bestämde oss för denna, i ljusgrått.

Det känns skönt att få arbetet gjort, professionellt också. Platt kommer det att bli och snyggt. :O) Kan verkligen se G och mig själv sitta där i solen och småprata över en kopp kaffe när barnen sover någon dag senare i sommar.

Måste titta ut en liten microträdgårdsgrupp! Yay!

---> För den som funderar, så har vi kontaktat Anderssons för att reklamera brosteget. Vi har ju trots allt betalt dem en slant för jobbet och nu betalar vi en annan firma för att göra om jobbet. Enligt Konsumenttjänstlagen har man 10 år på sig att reklamera arbeten utförda på småhus. Andersson har inte svarat ännu. Äventyret fortsätter!

Inga kommentarer: