onsdag 19 augusti 2009

Resa.

Mamma och Harry har förmodligen påbörjat nedstigningen mot Arlanda nu. Barnen och jag körde dem till flyget tidigare ikväll. Hur länge sedan Harry varit i Stockholm, det vågar jag inte ens spekulera i. :O) Men jag vet att det är drygt ett år sedan mor var ned till sin yngsta dotter och jag vet att hon längtat! :O)

De satt i solen och väntade på mig när jag kom från jobbet. Vi tog Smillavovven och traskade upp till förskolan och hämtade överlyckliga barn. :O)
Norah är inte alls i form. Hon var supertrött och rätt gnällig direkt vi kom hem. Det gick litet i vågor och tack-och-lov hade jag snabb mat redo att servera. Hon kändes litet varm, men det gjorde hon igår också och när jag kollade då, visade termometern 37 grader. Detta bedömde jag som feberfritt eftersom det var läggdags (vet tyvärr inte vad som är hennes normaltemp).

Ikväll hade hon dock 38,8 graders feber. :O( Norah klagade dessutom spontant på att det gjorde ont när hon böjde sig ned medan vi stillsamt städade deras rum. Hon visade runt hela midjan och så visade hon på ena vristen också, att den gjorde ont. Haft en vag känsla sedan vi kom hem att hon kissat mycket, men jag tror att hon också druckit mycket.

Norah hade ju feber, ont i halsen och svällda körtlar i onsdags när de kom hem från dagis. Hon var hemma resten av veckan, Ruben också. Han har inte blivit sjuk. Än. Ta i trä. Norah fick vare sig hosta eller snuva i förra veckan. Ikväll klagade hon på att det rann snuva, men jag lade aldrig märke till någon. Jag aktar mig för att ställa ledande frågor och Norah har inte klagat på att det gör ont när hon kissar.

Så vad? Influensa A(H1N1)? UVI? Stanna hemma från förskola och därmed arbete imorgon? Norah skall ju egentligen vara hemma imorgon - det är den naturliga följden på feber ikväll. Men det är så diffust. Får se hur natten går och hur hon ter sig imorgonbitti, inklusive en temp. Norah har inte varit riktigt sig själv de senaste två morgnarna heller, sett i backspegeln.

---> Medan jag sökte informationen jag ville ha till länken ovan, läste jag ju förstås om den nya influensan. Erkänner utan omsvep att jag inte läst på tidigare, utan bara förstrött tagit in det som passerat öronen. Känns ju litet idiotiskt nu, att ha farit runt med Norah och framförallt låtit henne vara på förskolan - t ä n k om hon har influensa? :O( Och nu är mormor hos barnens små kusiner i Stockholm. Skrutt också. Å, jag HOPPAS att Norah bara är förkyld.

3 kommentarer:

en annan sa...

Åh :-o Det hoppas jag med!

Men så fin hon är Norah!!! Vilken tjej hon håller på att bli!! :-) Myyyser de med Smilla? :-D FINA bilder!

Morskan sa...

Jo, de myyste med Smilla! :O) Ser du att vovve faktiskt blundar? Hon låg helt avslappnad och vilade, trots att barnen myyste med henne. :O) Så snäll! :O)

en annan sa...

Jamen, mamma pratade om Smilla också, hur snäll hon var. Jättemysigt! :-)