torsdag 24 september 2009

En annan konsert.

Hörde på radion imorse, att Björn och Benny gör ny succé med en konsertversion av "Kristina från Duvemåla" i Carnegie Hall, New York. Det är första gången sångerna framförs på engelska. Herrarna själva intervjuades i radion och de var entusiastiskt glada över emottagandet. De beskrev hur publiken "flög upp" i stående ovationer efter Helen Sjöholms engelska version av "Du måste finnas" - "You have to be there". Vi fick också höra en stund på just den sången och Helen Sjöholm "är" förstås Kristina.

Björn och Benny hade tidigare sökt över hela USA efter en sopran som skulle göra den engelska versionen, men inte funnit någon. Så villkoret blev att Sjöholm fick komma med och göra jobbet. I övrigt är det amerikanska och brittiska sångare. Konserten ges två gånger, igår och idag och inspelningar görs för att så småningom ges ut på CD (DVD?).

Vi ville, men kom oss aldrig iväg till huvudstaden för att se musikalen då den gick där. Jag grämde mig rätt mycket, då jag insåg att den höll på att sluta gå och det var helt omöjligt att få tag i biljetter. Den gick i fyra år och så här i efterhand känns det ju märkligt att vi inte lyckades.

Nu glunkades det på radion om att det eventuellt finns planer på att försöka få musikalen till Broadway. Det måste ju ligga några år bort och hamnar den där, kan den ju gå länge - se bara på "Chess" och "Mamma Mia".

Så då kanske det blir till att se "Kristina" i New York! :O) Vad tror du, sis? ;O)

---> Läs mer här (på engelska).

---> Och här (på svenska).

2 kommentarer:

en annan sa...

Ha ha! Jamen det är ju givet!! :-D Hur koolt vore inte det! Jag grämde mig också över att missa den när den gick i Sverige/Stockholm!

Morskan sa...

That's a deal!
*puss*