fredag 4 september 2009

Malte.

Ikväll var det dags igen. Malte blev min häst och vi fick nog det bästa passet han och jag haft tillsammans. :O) Malte är en fjording som kan bli litet stark och springig (så konstigt det såg ut i text?) när det blir jobbigt.

Vi började jobba i alla fall, jag kände på honom under framridningen. Vi skulle ha galopparbete idag, igen. På långsidorna lägga två 10-metersvolter och samtidigt kolla av hästarna och göra de åtgärder som behövdes för att de och övningen skulle gå bra. Efter detta nedsutten trav och så en skrittpaus. Snabbt på't igen, nu en övning med förvänd galopp. Hej och hå!
Fatta galopp längs långsidan, hörnpassering, vända halvt igenom och nu är man i förvänd galopp. Hästen skall fortfarande vara ställd i galoppsidan, vilket blir utåt i förvänd galopp. Är ni med? ;O) En "snäll" (=flack) hörnpassering efter långsidan och så bryta av till trav mitt på kortsidan. Ny galopp på nästa långsida, då i den andra galoppen.

Helt okay övning och den gick överraskande bra direkt. Detta var i vänster varv och höger kändes inte alls lika bra, vilket förstås var en besvikelse! Jag var inte så bra som jag trodde. XO) Vi jobbade på och när vi sedan travade av hästarna, så kändes Malte i stort sett trevlig. Vi fick skritta ut ur ridhuset och ta ett varv runt parkeringen sedan, innan vi nattade kusarna.

Så bra!
---> Bilden är lånad från Luleå Ridklubbs hemsida!

1 kommentar:

en annan sa...

Låter som en jätteskön lektion, verkligen! :-)