onsdag 9 februari 2011

Halleluja!

Det känns så, på riktigt. För så eländigt oinspirerad och orkeslös som jag känt mig när det gäller matlagning det här sista året saknar motstycke. Men nu börjar ä n t l i g e n Linas Matkasse att leverera till Luleå. :)

Det finns ganska många nu som sätter ihop menyer och levererar mat ut till folk, eller som sätter ihop menyer som man sedan själv åker och handlar grejor till. Eller som kör hem ens matvaror, som man själv plockat ihop via webben.

Men ni vet hur seg och feg jag är ibland och eftersom syrran med familj har anlitat Linas Matkasse i flera år nu, så går jag gärna på det som jag vet fungerar. :)

Vi får liksom inte till det i vår tillvaro just nu. Jag är för trött, för ensam, för slutkörd och bara att sätta sig och komponera en veckomeny känns jobbigt, för att inte tala om att sedan sätta ihop handlingslistan till veckomenyn. :/

Ett i-landsproblem, helt klart. Men nu skall Lina få leverera sin matkasse till oss varannan vecka. Med många ekologiska varor, inga artificiella sötningsmedel, så lite färg- och konserveringsmedel som möjligt och väl balanserat näringsmässigt. Varannan vecka, ingredienser och recept på fem middagar som räcker till fyra personer.

HALLELUJA!

6 kommentarer:

en annan sa...

Vad kul! :-D
Men kom ihåg att du inte sparar någon tid på själva matlagningen!

Men när det känns oöverstigligt att laga något ur Linas' - kommer det "enkla" du hittar på själv ändå alltid att ta ungefär lika lång tid, det har jag lärt mig i alla fall... X-)

Men det är gudagott att få i sig alla dessa grönsaker! :-)

Morskan sa...

Nä, jag fattar det. Och själva matlagningen gör jag ju idag med (fast G lagar mer) - det är helt seriöst planerandet som bara inte blir av. Och därmed blir maten farligt fantasilös.

Jag tror att det kommer att bli "lättare" att laga mat, bara för att vi får mer inspiration. *längtar*

en annan sa...

Jamen det blir det! Och så är det stundtals så jäkla gott också! :-) Jag har fortfarande svårt för fisk, så det är inte varje vecka jag jublar över just den rätten... :-D

Birger sa...

Det där ser ju ut att vara lösningen... 20 middagar för 600 pengar, levererat hem

"bästisen" sa...

associerar på nåt sätt till våra halvslaktinköp och den frostiga "lammslaka" som alltid upptäcks när vi frostar av frysen nåt år senare!

Morskan sa...

Syrran; jag vet ju att det går att laga himla gott av fisk, så det blir spännande att se hur Linas fiskrecept kan se ut.

Bästis; det är tur att G inte har jagat älg på ett par år, så att vi äntligen ätit undan (det mesta) av älgköttet. Jag menar - om det nu skall börja ramla in kött från Lina. :)