torsdag 30 juni 2011

Vi rullar.

Märkligt det här att bo på lantgård. :) Vi steg in i en familjs hem och där har vi bott i natt. Det var ett stort boningshus, tre våningar och källare. Vi bodde i två rum en trappa upp. En kort, kort hall var mellan barnens rum och vårt. Barnen sov på riktiga resårbottnar, medan G och jag sov i en bäddsoffa som lämnade mycket övrigt att önska. ;D Men ingen av oss hade i alla fall ont i ryggen imorse. X)
En lugn stund efter frukost. Gården hade alla kanaler. :)

Vi fick en bra frukost som innehöll det mesta man kan önska sig. Barnen hoppade studsmatta innan vi till slut åkte vidare.

Första äventyret tog plats på E4:an och Höga Kustenbron. Ena väghalvan var avspärrad och skyltar med gångväg var uppsatta, så vi knatade hela familjen ut till första pylonen. Barnen hade jättekul och jag var höjdrädd. :) Sedan fick vi reda på att man inte alls fick gå där, utan vägbanan var avspärrad för att man höll på med vajerarbeten. Men vad med skylten då? Allt gick väl och vi fick många roliga bilder. :)
När vi ätit lunch sökte vi reda på Kustvägen som vi fått tips om och tänkte att vi skulle få oss fika och ett bad utefter den. Paddan är ovärderlig som karta och den behövdes verkligen då vi körde fel rätt många gånger. Vi pratar skogs- och byavägar, inte alls alltid asfalterade.
Vägen var inte så scenisk som jag hade hoppats, då det oftast var skog mellan oss och havet. Men vi fick en fullträff vid havet till fikat och barnen badade senare vid ett litet havsbad där Bottenhavet svallade in. Vi var helt ensamma på stranden. :)
Fika på Juniskär.

Efter badet var klockan halv sex och barnen blev båda ganska mögliga. Norah såg hängig ut och klagade på ont i magen. Ruben hakade på och jag genomfors av tankar på dålig mat, litet sömn och mycket bilåkande.
Två nakenfisar, ett svanpar och Bottenhavet.

Vi övergav Kustvägen direkt efter badet och tog oss ut till E4:an igen. Vi hittade snart ett värdshus där vi sladdade in och beställde "riktig" mat och barnen blev tack-och-lov som nya igen. :)

Nu är klockan helgalet sen igen och Ruben är fortfarande vaken. Norah har knoppat in. Vi har passerat Uppsala och räknar med att vara framme hos syrran strax efter tjugotre.---> Update: Vi hann in i syrrans hus före kl.23 och då sov Ruben äntligen. :)

3 kommentarer:

Birger sa...

Resande i natten...:)

Birger sa...

Så fint, glada barn, så här är livet...

Morskan sa...

*kramar* Barnen ÄR livet! :)