söndag 16 mars 2014

Blåsväder.

Det har varit en väldigt blåsig period senaste tiden. Det har blåst av och till spritt över dygnet. Annars är det oftast ett eller ett drygt dygn med blåst, medan något lågtryck passerar. Eftersom jag nästan aldrig ser väder på tv längre, vet jag inte riktigt hur det sett ut. Men antagligen har väl en rad med eländiga små lågtryck marscherat fram över landet.
Mitt på dagen igår.
Vindstyrkor som ovan kan tydligen leda till att soptunnor (nytömd) vandrar. Den står vanligtvis prydligt uppställd mot staketet.
Gården är täckt av ett ogästvänligt och rätt så olekbart lager av is. Vanligtvis ligger snön omkring meterdjup vid den här tiden och man överväger inte ens att vara på baksidan. Alltså som vuxen. Barnen tycker ju förstås att det är jättekul!
Vi fortsätter att vara förvirrat fascinerade av det helt avvikande vädret denna vinter. Jag skall ta bilder på de icke existerande snövallarna som vanligtvis är som allra högst nu och jämföra med bilder från en normal vinter.
Mera is. Om tre månader har vi åkt båt i en månad och jordgubbsplantorna som skymtar i isen, står i blom.
Vi har haft en lång sammanhängande period (inte vet jag - två, tre veckor skulle jag tro) med plusgrader dygnet runt. Igår började temperaturen falla, fast väldigt diskret. Nu är det drygt fyra minusgrader och pudrar ned snö! (erkänner att orden ekar spydigt i min hjärna medan jag skriver)

Vi är i alla fall så pass upphetsade över minusgraderna, att vi satsar på en dag i backen igen imorgon. :)
Den fina bocken vi haft sedan jul, fick igår göra sorgligt sällskap med julgranen i väntan på deponi. Efter att barnen varit ute och lekt idag, stod eländet på bron igen. :D

3 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Vilken skillnad, här är min altan nästan snöfri och takraset som andra vintrar syns gott och väl över underkant fönstren får man titta ut för att se och taket är snöfritt, där det annars ligger snö.
Ur led är vädret, helt klart...
kram och var rädd om benen

teapot sa...

Tossigt vilken isbeläggning!
Vi fick ju en delmängd riktigt fin snö idag. Men så gott som allt har tinat bort (utom på vår ständigt frusna altan).

Roligt med julbocken som återvände... Ordentligt gjort av barnen tycker jag, att ställa tillbaka allt på sin plats! :-D

teapot sa...

...den där bocken blir bara läskig när den står där efter ni kört bort den första gången... ;-)