tisdag 29 mars 2016

Annandagen.


Tobias kopplade verkligen av då vi åkte i skoterpulkan. Typ nästan kopplade ned. Så fort vi stannade, berättade han att en del kroppsdelar var försvunna (tolkades som domnade av moster) och så studsade han ur pulkan och var lika svamlig som sina två kusiner. :-D 
Knappt tre timmar efter Tobias lättat från Arlanda, klättrade han och vi på en hög hälla halvvägs till Brändöskär. Otroligt ändå... Och så fint vädret blivit! Dimman från morgonen hade lättat och solen kändes hoppingivande.

Så himla mycket att lukta på! Jag förvånades över med vilken lätthet Axi skuttade runt på den stenskrovliga, branta hällan. Det är tur hon inte vet hur korta ben hon har! :-D Verkar lovande inför sommarens huppigupper på Brändöskär.
Har sina risker att åka mellan hemmet och ön sådär lättsamt som man gör när det är bilföre. Tur att vi har stort bagageutrymme!
Vägen är fortfarande klassad till åtta ton. Eller är det bara för att det varit långhelg och ingen jobbat med att klassa/skylta om vägen? :-o
Tog inte en enda bild på fikat vid svåger och svägerskas brygga idag. Barnen hade kul där med varandra och Axi. G och jag fikade ganska resolut och styrde sedan skotern hemåt igen. Tillbaka i huset packade vi enligt bilden ovan och så rullade vi i lagom takt tillbaka hemåt.

G har en gruvlig värk/smärta i anslutning till en tand och har gått på nära nog full dos naproxen under påskhelgen. Jag lämnade honom med barnen och for och red. Strax efter jag kommit hem igen, kom matkassen och G lagade mat åt oss alla.

Sedan vilade G med oss i soffan resten av kvällen, efter vi fått i ordning en säng åt Tobias och senare fått i barnen kvällsmat och bäddat ned dem. G sover sedan någon timme nu och jag skall också krypa ned i sängen. G har ställt väckaren och pinglar tandläkaren imorgonbitti.

2 kommentarer:

teapot sa...

:-D Tobias passade säkert på att vila under skoterturen! Han steg ju upp före tuppen och hade ju gubevars en äventyrlig resa fram till dess. :-) Så jätteskön dag!
<3

Birger sa...

Det ser ju ut att ha varit en fin annandag påsk, både med väder och utflykter. Axi och benlängden, det enda hon bryr sig om är ju att fötterna når ner till marken sedan så är det ju bara att sätta fart på benen så kommer hon framåt. med längre ben är ju risken för benbrott större, kanske
tråkigt med Görans tandvärk det är ju bara att hoppas på snar bättring
kramar