fredag 25 mars 2016

Sovmorgon? Njae...

Har numera akut svårt att sova ut de få morgnar möjligheten i teorin erbjuds. Så idag har jag varit vaken från strax efter sju, då husfolket började röra på sig. Axi somnade tidigt tillsammans med barnen och Klinga igårkväll och hon började gnälla och det var tvunget att tolkas som att hon ville ut.
Mitt i bild litet snett ned till höger under solen, som de minsta små fläckarna på isen, syns svanparet. 
Vi steg upp och tänkte ta en macka och en tekopp och gå i säng igen. Men det där med att gå i säng igen, det hände bara inte.

Istället var jag ut och fotade strax efter halv åtta dimmiga bilder på årets svanpar som mutat in Lillfjärden. En knapp timme senare hade G avlivat en mårdhund som oturligt nog (för den själv) gått i en av svärfars fällor. Efter detta hamnade barnen och jag i en del moraliska och framförallt oroade diskussioner, då vi var tvungna att läsa på och fundera över risken att Axi kanske blivit smittad av något elände som mårdhunden potentiellt kunde vara bärare av (rabies och dvärgbandmask).
Vi har fördrivit dagen med en del utomhusaktiviteter, läsande, till och med högläsande, flätande av hår, friserande, målande av naglar. G har meckat med ett par båtmotorer (inte vår egen) och hann få en bastu med kusinen. Så småningom dök svåger och svägerska upp och vi har ätit middag ihop.

Imorgon hägrar tydligen en tur utåt Brändöskär med skoter.

1 kommentar:

Birger sa...

Det ser ju ut som en bra början på påskledigheten, låt vara att sovandet uteblev, men du fick ju bilder på svanarna, kanske att jag såg dom
Mårdhunden gick ju fel när han tog sig in i fällan, den slapp ju ifrån påskmaten och Axi fick ju nånting att fundera över
För övrigt låter det ju vilsamt och bra, trevligg påsk, hälsa alla