tisdag 22 juli 2008

Blöjbyte.

Så det kan gå.

För en tid sedan läckte Pampers byxblöja som Ruben hade på sig tre nätter i rad. Storleken var det inget fel på, Ruben låg väl inom de angivna viktgränserna.

Desperationen ledde till ett alldeles nytt paket Huggies byxblöja samt ett paket Libero, som vi tidigare använt så gott som hela tiden. Liberos byxblöja var klumpigare än Pampers, varför vi hade lämnat den. Pampers satt bättre runt Norahs lilla stjärt och vi har använt den uteslutande det senaste (dryga?) halvåret. Sedan ett bra tag väger barnen också så att vi kan använda samma blöjstorlek till båda.

Jag blev jättenöjd med Huggies! Att de sedan är dekorerade med Tiger och Puh gör ju inte saken sämre. De har jättebra passform och de har inte läckt. Däremot har de världens mest underliga förslutningsmekanism efter användande, som vare sig G eller jag riktigt fått kläm på ännu, men det är väl ett mindre problem. De skall ju bara i soporna. Samma förslutningsfiness, innebär också att man faktiskt i teorin kan öppna blöjan i sidan och försluta den igen om man skulle vilja. Detta går inte med de andra vi provat, eftersom man river sönder dem i sidan.

Inspirerad av att bryta mönstret, köpte jag sedan ICAs byxblöja. Den är nog bland de billigaste, 79 kr/46 st. Den kan nog duga, i nödfall. Blöjan sitter bra runt ben och midja, men är bylsig i byxan, onödigt rymlig. Det blir som en påse av alltihopa. Då är Huggies mycket bättre, med lika bra eller bättre passform än Pampers. Den är smidig och nätt och sitter bra på båda. Den kostar också relativt sett litet, 82 kr och antalet minns jag tyvärr inte, men paketen innehåller oftast ganska likartat antal inom samma storleksintervall.

Priset och det positiva intrycket avgör - nu testar vi Huggies ett tag!

--> Snor syrrans etikett "mammatrix" - tycker att det här faller under det sökordet!

1 kommentar:

en annan sa...

:-D Vi får sammanställa våra mammatrix någon dag...
Jag har provat Huggies vanliga blöjor och gillade dem inte speciellt. De var väldigt styva och "pappriga" och hade en väldigt bred linning/tejp som ville på att skära in i Tobias lår. Men de funkade såklart bra och var mycket billigare, så i nödfall duger de. Har haft två fall av läckage idag, så det kanske är läge att köra på enbart Libero istället för Pampers ett tag (kör mixat nu).