tisdag 2 november 2010

Borta, igen.

Precis nu lyfter G från Helsingfors, för en lång flight till Shanghai. Spöklikt exakt som ifjol. Innan G for, hann vi få en någotsånär avslappnad morgon med frukost för hela familjen. Han kommer hem den 13:e november, så nu gäller det att hålla andarna uppe och inte tappa styrfart alldeles.Som hjälp har jag våra barn förstås. Jag är ledig alla dagar denna vecka utom torsdag. Då dyker vi ut i verkligheten för ett ögonblick. Idag har vi varit hundvakter igen, till en till förvillelse lik vovve som Smilla, men den här damen heter Maja. :O) Hon är lika go som Smilla och ler stort (= visar alla tänderna i ett grin) när hon är glad. Maja "pratar" inte lika mycket som Smilla, men drar mer i kopplet (Smilla drar inte alls). Hundarna skall ju inte jämföras, men det blir så frestande eftersom de är så lika. :O) En stund på förmiddagen var Klinga här också, så plötsligt var det från noll hundar till två!På fredag kommer syrran med deras minsting och det blir ju ett fantastiskt lyft. :O) Det är inte ofta vi träffas på tu man hand, vare sig med eller utan barn. Och nu får vi tre hela dagar ihop. :O) *yay* Syrran och jag delar säng och lill-David bäddas ned i resesängen i samma rum som våra barn.

Därefter kommer en hel arbetsvecka, med allt vad det innebär av tidiga uppstigningar, stressade morgnar och eftermiddagar. Hur jag än bär mig åt, kan jag inte riktigt se fram emot den veckan. Men det är ju inte som att jag har något val och jag vet att vi kommer att överleva. Till G är hos oss igen på lördag eftermiddag. :O*

3 kommentarer:

en annan sa...

Tips: Bre ett par dubbelmackor med ost och fyll en termos med kokhet choklad kvällen innan.
Ta med en beach towel och bred ut den på ungarnas golv - väck dem och käka "picnickfrukost" tillsammans på golvet innan dagis/skola/jobb. Blixtsnabb frukost, kanske inte samma mängd mat som gröt-plus-extra-allt vid köksbordet - men vilket avbrott! :-)

en annan sa...

Tips: Bestäm er för att strunta i måsten en dag efter dagis/skola/jobb och gå direkt till lekland. Två timmar intensivt lycklig lek, snabbmatsmiddag och rasa i säng när ni kommer hem.
Har funkat för mig!

Morskan sa...

Tack sweetie! Ungarna skulle bli saliga, av båda förslagen! :O*