måndag 8 november 2010

Rensa i röran.

Eller ja. Rensar gör jag, litet förstrött. Mest i samband med hantering av tvätt. Röran består än så länge.

Alla mina bh:ar är från anno dazumal, från låångt före jag började föda barn. De är riktigt gamla. Nu börjar en del av dem vara slut. Spänsten är borta ur materialen och jag blir deppig varje gång de skall på.Att köpa ny bh är m y c k e t jobbigt. XO) De skall passa runt, passa under, passa på ovansidan, kännas någotsånär sköna, gärna vara snygga samtidigt och självklart göra bäraren litet snyggare också. Så - alla kläder av på överlivet (just gjort mammografi utan anmärkning - tack för det!) och så stå där i det obarmhärtiga och föga smickrande ljuset i provhytten och kränga på och av bh efter bh.Dyra är de också. Rackarns dyra. Och det är kanske det faktumet som bromsat så länge, ungefär lika mycket som det slitsamma i att prova bh:ar, som gjort att jag inte orkat köpa nya. Nu måste det ske i alla fall. Så jag har kastat två, tre stycken. Använt dem, men inte lagt dem i tvätten efteråt utan kastat dem i soporna.I somras hittade jag en snygg och bekväm en, såklart i Älvsbyn. Har provat några under hösten, ett helt gäng i Överkalix, men inte köpt någon fler. Det blir till att kasta fler, så att jag till slut måste köpa några till. Som syrran sade - dyra javisst - men herregud - de hänger ju med i åratal.
Den här är ju skitsnygg! Kan jag bara ha den, så kommer den med hem nästa gång jag provar bh. :O)

Jag rensar i min socklåda. Jag har under många år köpt alla sockar med Tigger på som Lindex har pytsat ut. De har slutat att pytsa ut just Tigger och mina sockar håller på att ta slut. Inte så att jag nöter upp dem, å nej. Jag har måånga sockar och klipper mina tånaglar, så sockarna tar liksom inte slut. Men jag tvättar dem i 60 grader och nu är alla mina svarta Tiggersockar litet grå. Det vita på Tigger är grått också. Det orangea är smutsgult. Och jag blir deppig när jag tar på dem.
Just de här har jag INTE. ;O)

Så, jag tar på dem och kastar dem när dagen är slut (tro mig, jag behöver verkligen få bort några par ur lådan också, den är rätt full nu).

Norahs allra första små trosor kan ju flickebarnet fortfarande ha. Hennes lilla stjärt växer inte så fort. :O) Men nu är de också himla tråkiga, litet grådaskiga oavsett ursprungsfärg och litet sladdriga. Norah får ha dem och vid dagens slut åker de i soporna.

Igår fick Ruben själv lägga ett par fina strumpbyxor i soporna. Ett par som han just ärvt av Norah och som efter han använt dem några dagar, var helt slut - man såg hans små tår genom maskorna längst fram på foten. :OD

Barnen har helt klart bytt storlek i sommar och Norahs fina läggs undan i lådor, för att senare plockas upp till Ruben eller så kanske till en flicka som ännu inte är född. :O) Rubens fina går med Stockholmspendeln till småkusinerna i norrort. :O)

G och jag måste "stöka till" (som vi säger och menar i själva verket ordna upp - hur konstigt är inte det? :OD) i våra garderober, lådor och klädförråd. Herregud, vad vi behöver göra det. Men det pågår det också - då och då tar G med sig en påse utrensade kläder till Röda Korset.

Hå hå ja ja.

---> Alla bh:ar i inlägget finns att köpa på Lindex.

2 kommentarer:

en annan sa...

Ha ha :-D Vad lustigt, har aldrig tänkt på att det är så man säger. Att man skall "stöka till", när man menar "ordna upp" eller rent av "städa"...! :-D

Morskan sa...

:O) Eller hur!