torsdag 10 maj 2012

En riktig miss.

Jag fattar inte riktigt hur jag tänkt. Inte alls kan jag väl konstatera. Sedan fortsatte jag resolut med att inte tänka. :/

Sålunda har jag i flera veckor vetat att Ruben skall till BVC imorgon för sin sexårskontroll. Han lämnar BVC nu och går över till skolan. Jag har helt missat att förbereda honom. Helt.

Istället sade jag det då han satt i sin säng och skulle till att sova. I d i o t i. Han blev så ledsen! Han ville inte till BVC, det var tråkigt att gå till BVC, han ville inte ha någon spruta, han ville inte kolla sin syn. :/ Jag såg alla truliga barn som mina luttrade BVC-kollegor berättat om rada upp sig för min inre syn.
En luttrad kollega förbereer sig för att sticka vår koola Norah! Det var i november -09 och Norah hade alltså inte fyllt fem ännu. Hon satt själv i stolen när hon fick vaccinet mot svininfluensan.
Så förbaskat klantigt av mig. Jag som alltid lagt mig vinn om att förbereda barnen och gärna tutat om hur bra det då går för dem att klara av olika procedurer som man bara måste genomgå.

Jag samlade ihop mig och släppte allt annat och gav järnet i en intensiv peppning av lillemannen. Klockan var sen och sedan uppmuntrade jag sonen att lägga sig under täcket och börja avrunda dagen medan jag gjorde Norah klar för natten.
Ruben sov såklart när vi var klara. Jag hoppas att han får en lika bra natt som vanligt och så skall vi väcka Ruben i tid imorgon, så att han får förbereda sig ordentligt.

Klantmorsa.

3 kommentarer:

Birger sa...

hoppas att det gick bra...

Morskan sa...

Jo, det gick bra! Ruben var jätteduktig och sticket gick hur bra som helst. Han ser bra och växer precis enligt sina kurvor. Han blev godkänd! <3

Birger sa...

Lilla kille, han är fantastisk