onsdag 27 april 2016

Sjukt.

Bilden lånad från www.photonesta.com
Otroligt så länge det går att intala sig att man bara är trött och extra allergisk. Jag och barnen har varit "sub"-förkylda (det vill säga bara litet förkylda, långt ifrån så illa att vi behövt stanna hemma från skola/jobb) sedan en dryg vecka. Jag vet att jag tänkte "skit också..." när barnen simultant började snora i förra veckan och vi hade planerat att mamma skulle komma till helgen. Hon som nyss genomlevt en av sina saftiga förkylningar som spänt över två veckors tid typ.

Javäl, vi blev ju inte mer förkylda än så. Jag nattsuddade seriöst under helgen, men steg upp i vanlig tid ändå. Barnen fick nattsudda också och vaknade alldeles för tidigt. Summa summarum en klase trötta familjemedlemmar på söndag kväll. G var ganska fräsch efter sin fjälltur.

Jag gick till jobbet på måndag. Jag red på kvällen. Men jag kände mig så otroligt tung i kroppen och snorade oupphörligt. Var till slut tvungen att lyssna litet inåt och inse att jag nog var förkyld. Så igår stannade jag hemma från jobbet. Idag med. Och visst är jag förkyld. Inte bara trött och allergisk. Hittills har jag bara snorat och haft huvudvärk (den har jag haft sedan i söndags). Idag har jag börjat hosta litet, med betoning på litet.
Så nu har jag haft en riktigt hyfsad stund framför datorn. Ren lyx. Jag har studerat ett livsviktigt ämne en liten stund och jag har skrivit mitt livs längsta inlägg på FB (tänkte sedan att det borde ha skrivits här, men men...). Regnet öser ned och skall fortsätta att göra det till tidig kväll. Temperaturen har spottat upp sig till hela 5,7 grader, trots regnet, så det finns väl hopp om vår vad det lider. Ser just att det finns potential till riktigt gott väder när vi dimper ned hos syrran i nästa vecka! :-)

Nu skall jag ta mig te och en macka. Filtallriken åt jag imorse med resten av familjen. Och så skall jag slå på tv:n. Fast vad tusan skall jag se för något? :-)

2 kommentarer:

Birger sa...

Det var ju tråkigt, att hälsan är vacklande men det är ju ett väder som underhåller förkylning se på tv, då kan jag rekommendera Running Wild, med Bear Grylls från i går kväll, kanal 9, när han flänger omkring Alaskas största glaciär med president Obama. Himla trevligt program 1 timme friluftsprogram, Obama in på livet, trevlig prick

Morskan sa...

Å, tack för tipset. Det jag satte mig och tittade på idag, var dokumentärt även det. Kände inte för något annat. Matlagning handlade det om, på Netflix.