onsdag 9 oktober 2013

En alldeles ovanlig dag.

Sitter vid köksbordet och skriver och kan bara konstatera att något är galet med proportionerna mellan bord, stol och mig själv. Jag har kort rygg, visst, men det här bordet är alldeles för högt att sitta och skriva på datorn vid. Jag lyfter axlarna så det står härliga till och det funkar ju inte i längden. Längtar verkligen efter det där arbetsrummet vi fantiserar om.
Så här var vi klädda den 14:e maj i år.
Jag är ledig idag. Vilken osannolik lyx! Genom åren med graviditeter och sjukskrivningar blev det så att jag inte tog ut en hel massa semesterdagar. I sommar hade jag tecknat upp mina tjugo som jag måste ta ut i år, men vab:bade ju plötsligt en massa då barnen var sjuka ett par veckor i rad.

Så med gammal sparad semester och årets delvis outtagna semester, står jag plötsligt med 18 dagar fler än vad jag får spara och hot om utbetalning av dessa. Här skall inte betalas ut några dagar i pengar, utan jag min stackare får lov att trycka in enstaka dagar under resten av året. ;)
Så här var vi klädda bara fyra dagar senare, den 18:e maj! B) Vi var då för första gången till Steel Park, en superkool skatepark som man byggt på Örnäset. Barnen hade med sig sina kickar och G och jag njöt i solen. I förra veckan var Rubens klass dit och imorgon skall Norahs klass dit. Suveränt ställe!
Så jag är ledig idag och på fredag. Höstlovet är intecknat och jullovet skall strax ritas in. Så kommer nog väldigt många av mina resterande veckor i år att bli fyradagarsveckor, vilket inte känns fel någonstans. Litet trist, men tur just nu, är faktumet att jag har litet lägre belastning på mitt område och det möjliggör ju att jag kommer att kunna ta ut de här dagarna.

Vi tog inte ut några föräldradagar när jag var hemma med Ruben (och Norah) och vi lever gott på dessa dagar. Det är ju dem jag har tagit ut vartenda lov barnen har mer eller mindre, men nu får det lov att bli litet semester istället. Jag har ju ändå 40 dagar sparade - känner mig rik just i det avseendet! ;)
Det var vuxna, halvvuxna och barn som åkte kick, bräda och trickcykel. Alla höll i stort sett samma varv helt naturligt och medan vi var där skedde inga incidenter mellan människor, utan i sådana fall bara mellan människa och åkdon. :D
Jag åt första frukost (flingor och mjölk) med familjen imorse. G tog barnen till skolan och jag blev ensam kvar. Jag har bäddat vår säng och satt igång en tvättmaskin. Så har jag surfat på kattleksaker och klösträd en stund. När jag skrivit det här klart, skall jag dimpa ned i soffan med andra frukost - te och mackor.

Det regnar idag, perfekt liksom. Det finns som vanligt hur mycket som helst att göra, men några riktigt viktiga administrativa pryttlar skall klaras av. Måste försäkra Sixten och kolla när Teknikens Hus har tid för Rubens kalas. Han har äntligen kunnat bestämma sig och vill nu ha sitt kalas där. Borde titta in på banken och borde umgås med Försäkringskassan en stund. Och sedan borde jag plocka, plocka, plocka, så att G blir glad. ;)

1 kommentar:

Birger sa...

Skönt med ledig tid, mycket värd ungefär som pensionärslivet här. Himla fina bilder på en skön försommartid
Verkar ju ett fint upplägg, surfa på kattprylar och plocka, inte för att glädja G utan för att det behövs och leka med Sixten
kram