onsdag 2 oktober 2013

Nästan klara.

I eftermiddags flexade jag ut, cyklade direkt och hämtade Ruben och så hann vi hem och träffa G en stund innan han drog. G's kollega kom och hämtade och förutom kollegans son, så hade de med sig "jaktmaskinen" Kanel, en nioårig vorsteh som skall hjälpa jägarna att hitta fågel. Det blir nog supertrevligt för G - mig veterligt har han aldrig jagat i fjällen och inte just med fågelhund heller (kanske litet på ön, med fasters hundar i unga år).

Ruben och jag tog bilen och drog till Storheden och Djurmagazinet. Vi står på branten till att börja rusta det som skall bli Norahs rum och jag har inte orkat söka efter våra gamla kattgrejor. Vid snabba eftersök, har jag inte sett skymten av något. Så på vår utflykt ikväll shoppade vi det viktigaste till en liten kattunge.
Den här katten har jag tänkt att vi skall gå ut med i sele och till sommaren skall han få lära sig att vara i löplina. Jag kan inte se att vi kommer att bygga en rastgård till honom, men en löplina känns jättespännande. Katten måste ju kunna ha det riktigt kul då, utan de uppenbara riskerna med att gå lös i stan. Så en sele i kattungestorlek blev det ikväll, ett par leksaker, en myyyysig koja, ett matunderlägg och två fina skålar till mat och vatten. Och en tiokilossäck med kattungefoder. Det skall killen äta till han är ett år gammal.
Norah hade haft det jättebra hos kompisen och de hade varit otroligt duktiga och gjort hela skrivläxan klar! Dricker te och väntar litet på att G skall höra av sig. Imorrn är sista gången med westernridning på den här kursen och det känns helt okej. Det börjar vara sent på utesäsongen och nu känns det riktigt hoppfullt att instruktören fortsätter med sina kurser till våren. Mamma har lovat att komma till oss imorgon och vara med barnen medan jag är i Boden.

1 kommentar:

Birger sa...

Kojan ser ju mysig ut och säkert kommer Sixten att bli ompysslad, av alla
kram