söndag 27 oktober 2013

En till premiär.

Nu står jag och drar isär en extremt mör gris. Det blir pulled pork till lunch idag. :)

Vårt kött.
---> Update:
Receptet vi använde finns här. Vi attraherades av att receptet bland annat innehöll Dr Pepper och whisky. G hittade (som vanligt på Kvantum, som har a l l t) dessutom både chipotle och habanero. Chipotle är en rökt, torkad chili och habanero är också en chili, färsk i det här fallet
och hör till de starkaste chilifrukterna.

Klicka på bilden,
så går det bättre att läsa.
Det här blev ju snudd på olyckligt, men bara för mig och barnen. Alla andra runt bordet älskar hetta. Vi hade Älvsbyborna på besök, vi firade Ruben igen! Hettan i köttet blev hanterbar, men jag hade njutit mera utan den. Smakade köttet till kvällen igen och då var åtminstone min batch hetare än tidigare och jag funderar hur hettan kan utvecklas i rätten med tiden. :o Fast nu är resterna nedfrysta, så tillfälligt har det väl pausat. ;)

Det finns ju en skala, scoville, som mäter den upplevda hettan i ett livsmedel. Hettan orsakas av ett ämne som heter capsaicin, vilket är särskilt vanligt i olika pepparfrukter. Frukterna har troligen utvecklat ämnet som ett skydd mot växtätande djur och mikroorganismer, vilket inte på något sätt hindrar att många människor njuter av hettan. Ämnet är fettlösligt, så se till att ha något fett att ta till för att lindra hettan, till exempel grädde eller alkohol!

Habaneron, som G hade i två stycken av, är ju hyfsat het. Se där, fick man förkovra sig litet igen. :)

6 kommentarer:

Birger sa...

Det där ser ju gott ut, lika gott som den palt jag nyss ätit
kram

en annan sa...

Ååååååhhh... men himmelskt!

Vi åt ett BOTTENNAPP ur Linas' menyn. Man blev ju mätt på det förstås, men ändå, jämfört med pulled pork... :-)~

Morskan sa...

Vilket var bottennappet? Har verkligen deppat över på sista tiden kålpudding och ännu ett urbota tråkigt vegetariskt alternativ... :(

Funderar på att prova någon annan matkasse - litet leds på Linas faktiskt.

en annan sa...

Vi har inga vegetariska alternativ i barnpåsarna, och så är de ju välsignat snabba allihopa. Som regel är de smarriga för oss vuxna i alla fall, barnen kör sitt vanliga rejs med "inte blanda i sås", "inte äta grönsaker" etc etc etc....

Men det var fiskbiffar (något jag normalt älskar!) som var allt för salta och nästan helt utan krydda (bara yttepyttelite citronskal).
Kokt potatis, kokt broccoli och kokta ärtor till. SUPERTRÅKIGT.

Morskan sa...

Kanske måste gå tillbaka till barnkassen igen... Vegetariskt är som regel värdelöst till barnen. De äter ju helst färska grönsaker och när det då är tillagat, ja, då blir det inte mycket ätet.

Är inte själv så himla road av det heller. Carnivor, det är jag det.

Morskan sa...

Sedär en supergod rödspätta i denna veckas leverans. :)