torsdag 28 november 2013

En till ledig dag.

Isen ligger i hamnen i alla fall. Det här är vår båtplats. Det är väl sisådär ett knappt halvår till vi ploppar ned båten igen.
Det är riktigt busväder idag. Enligt SMHI:s observationer, så är medelvinden 11 m/s på Rödkallen och i byarna 19 m/s. Det har varit (och är) regn och plusgrader med akut halka som följd, med början i förrgår mitt på dagen. LLT slutade köra bussar och föret erbjöd precis noll friktion. Läskigt halkigt.
Några tappra bryter litet is för att ta sig med båt ännu.
Enligt Vackert Väder ser de närmaste tio dagarna ut att bjuda på onödigt mycket blåst, bara knappt minusgrader och även plusgrader och vi får väl konstatera att havsisarna nog är långt borta ännu. Tråkigt och klart försvårande då det kommer till att ta sig ut på ön till jul.
Isen ligger i den här lilla viken in mot land, men utåt är det öppet. I vikarna på ön ligger isen tjock och svärfar har dragit ut nät för vinterfisket under isen redan.
Norah berättade häromdagen att hon ville fira jul hemma. Hon tyckte att vår mat är bättre, att vår gran är finare (vet jag juh! ;)). Hon vet inte att jag redan diskuterat den idén med G. Jag vill också fira hemma. Vi får väl se - planerna måste strax spikas.
Öde hamn. Bilderna är tagna i söndags.
Jag skall försöka få någonting "nyttigt" gjort idag. I pipen ligger att byta gardiner och fortsätta det långsamma julpiffandet. Jag har tvättat litet på sistone (vi måste ha gott om kläder?) men rev igång eländet igår igen, initierat av att Norah gärna ville ha en speciell tröja idag. Så en maskin igår, en inatt och en tredje skall startas strax.
Kvarglömda linor äts upp av isen.
Norah skall promenera hem själv idag. Jag längtar efter henne! Tror G kommer hem och äter lunch med mig (om han inte glömmer). Ruben har "leksaksdag" idag och ville stanna en stund efter skolan, så honom måste vi hämta litet senare då.

Ikväll skall Norah repetera inför en julkonsert som alla treor från Furuparksskolan skall ge nu på söndag, skyltsöndag och första advent. De sjunger ihop med solist och symfoniorkester i Kulturens Hus och vi har jättebra platser!
Lyxmellis jag fick häromdagen. Tomtegröt, rårörsocker och äkta vaniljpulver.
Innan jag fortsätter att arbeta, skall jag gotta ned mig i soffan (guuuuh vad vi längtar efter den nya!) framför tv:n med frukost. Lyx!

3 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Vackra bilder från hamnen, skärgården är vacker i alla väder, men vad i all sin dar var på sista bilden? ser ju ut som nåt Uerk (:P)

Morskan sa...

Läser du inte bildtexten? Det är i alla fall risgrynsgröt. :)

Birger Johansson sa...

Såg inte bildtexten, trodde det var nåt på isen :)