onsdag 27 november 2013

Kväll.

Lyssnar av oklar anledning först nu på Bruce Springsteens senaste album "Wrecking Ball" från ifjol. Den är ju jättebra! Glad och lättsam får lov att bli det första intrycket. Tror att mannen har något nytt på gång alldeles i dagarna också.
Norah kom hem med en sockrad ljushållare från "Efter Plugget" igår.
Det som är kvar av kvällen skall ägnas åt att vika tvätt och kolla på tv.
Julat till telefonen också! Å, så jag gillar att tända upp telefonen nu då. :)
För övrigt fortsätter vi stillsamt att jula till det. :) Norah kom hem med ett gäng nybakta pepparkakor idag - hon hade fått baka på fritids. Detta föranledde ett synnerligen okonventionellt kvällsmål, med pepparkakor, kaffe, glögg och julmust. Skvallra inte åt någon för guds skull! Men som Norah påpekade då jag ojade mig - det är _verkligen_ inte ofta vi äter så onyttiga kvällsmål. :)
Kände mig litet impad av mig själv när jag skar upp en lagom bit av salladskålen som skulle väga 300 gram. Ingen idé att köpa några lotter nu då. Äh. Jag köper ju aldrig lotter hur som helst. Och så är jag faktiskt ganska skicklig på proportioner och volymer. Kanske kommer från all träning jag fått och får av att dagligen känna på små doldisar i blivande mammors runda magar.
Så såg julmustkycklingen ut. En ny favorit!
Middagen just innan var julmustkyckling från matkassen. Den blev jättegod, med malen ingefära förutom julmusten som tydliga smaker i såsen. Till var det lättstekt salladskål och -lök, ringlad med honung och så salt och peppar. Sensationellt fint tillbehör till all möjlig mat. :)

Nu stänger jag av Bruce och slår på tv:n. :)

2 kommentarer:

Birger Johansson sa...

Det ser ju ut som en lämpligt mjuk uppvärmning till julen.
Himla fin ljusbägare Norah kom hem med för att inte tala om hembakta pepparkakor, inte dumt

Knoga på sådär i lagom takt så kommer julen vad det lider

kramar åt er alla

Morskan sa...

Tack snälla du.

*kramar* till dig med.