onsdag 18 maj 2011

Resa.

Idag har vi rest västerut. Allt har gått helt komplikationsfritt.

Vartenda plan har gått på utsatt tid och vi har anlänt litet före angiven ankomsttid efter varje flight. Inträdet i USA var odramatiskt, en person höll ordning och reda på både passagerare och chaufförer i taxikön och vi fick åka med en jättestor, glad jamaican till vår adress i Harlem (kan inte låta bli att tänka litet på chaufförerna i Stockholm som verkar ha kroniskt svårt att hitta till syrrans adress trots alla hjälpmedel, men här knappade mannen in vår angivna adress i sin färddator och körde oss raka spåret dit vi skulle).
Japp - vi fick se bunader vi också. De här var personal på Gardermoen. :)

G hade ju poäng så att vi hade bokat business class på dagens resa. Det är väl bara att konstatera att så lyxigt kommer vi (i alla fall inte jag) aldrig att flyga igen. Hur mycket utrymme som helst, täcken!, kudde, jättefina lurar som faktiskt släckte ut en del ljud, femrätters till "lunch" och mest fantastiskt av allt - vi fick ligga ned och sova. Underbart, helt enkelt. :)Vi är rätt trötta nu (fiffigt eller inte, men det är svensk tid på de här inläggen) och jag har tyvärr blivit förkyld och känner mig rätt hängig. Vi har installerat oss, promenerat litet i närområdet och handlat till en smaskig frukost imorgon. Eftersom jag var litet risig, bestämde vi oss för att äta "hemma" och köpte pizzor som vi gräddade.
Några av de fem rätterna. :)

Jag tycker det är jätteroligt att titta på matvaror i främmande land (ana hur road G var... ;)) och det blev en storhandel. Vi kånkade hem med sex påsar mat. :) En afroamerikansk kvinna kommenterade att vi köpte bra mat och på något vis kändes det roligt! Vi lastade ju upp massor med frukt, litet grönt, ägg, flingor, yoghurt, ja - ni vet - frukostpryttlar. :)

Nu blir det tandborstning innan vi kryper ned under täcket. :)

2 kommentarer:

Birger sa...

Fantastiskt roligt att höra av er, resan ser ju ut att ha varit lyxig, egna läslampor och allt. Det syns ju också om man tittat på din min, ett belåtet leende över hela ansiktet.
Taxichaffisarna är nog tvungen att kunna använda sin navigation, NYC är ju större än Sthlm. Vilka vackra bunader på Gardemoen?, fantastiskt. Pratade med Barbro i gårkväll, barnen var på sitt rum, trötta men vakna efter en dag på studsmattan. Ert väder verkar bättra på sig, regnet minskar som det ser ut. Er klocka ser ut att vara 01:00 Ha de

Morskan sa...

:) Jo, det blir svensk tid på inläggen ser jag. Vi fick ett sms via B från barnen. Roligt!