torsdag 24 juli 2014

Dagens turer.

Igår, med fräsch Norah!
Igår begick mamma, jag och barnen premiär på utomhusbadet inne i Bränna. Det är campingen som driver det, i direkt anslutning till hotellet. Det är tempererat och ett helt okej bad. Stora bassängen är ovanligt nog lika djup överallt och med 1,3 meters djup precis för djup för Ruben. I omklädningsrummen fanns duschar, med både tak- och handdusch och bastu.
Idag. :)
Barnen hade jättekul igår och det enda som tog ned upplevelsen för oss var envetna och alldeles för många knott. Vi var faktiskt tvungna att avrunda ganska snabbt efter vi kommit upp ur vattnet, då det inte fläktade någonting och det blev huggsexa på våra kroppar.
Stackars Norah, just innan Alvedon.
Vi bestämde oss för att göra om det hela idag. Vi hälsade på Harry en stund och sedan åkte vi till badet. Ruben kämpade och bobbade upp och ned och varvade det med att ha på flythjälpmedel. Han hade väldigt kul idag, då nu också G var med.
I krig är allt tillåtet. G applicerar motmedel.
Norah hade det desto mindre kul. Hon lät litet snuvig imorse och hade tungt att få i sig både frukost och lunch. Hon kändes varm, men vi bestämde oss för att hon inte hade feber. Jag var dock fundersam och medan vi badade blev det uppenbart. Hon frös fortare och mer än normalt och var ju inte riktigt sig själv. Vi bäddade in henne i ett lass stora handdukar på en solsäng och där somnade hon! Stackars liten...!
Vi avslutade badet med ett fika idag precis som igår och precis som igår var det knotten som drev oss på flykten. Klockan var gott och väl matdags och då visade vi vilka brutala föräldrar vi är och tog oss allihopa till Jokkfall för middag [istället för att åka hem med vår krassliga tjej]. Norah var varm och litet frusen, vid så gott mod som hon kunde uppbåda.
På plats ryckte vi upp oss. Myggmedel mot de satans knotten inköptes och vid en enkel förfrågan inne i restaurangen om de möjligen hade Alvedon, fick (!) vi en karta och så fick Norah ta en halv sådan. Jag hjälpte henne mer än gärna att äta och till slut hade hon ätit nästan hela sin portion plättar. Tabletten kickade in och hon blev märkbart fräschare under middagen.
Då vi ätit färdigt styrde mamma och Norah till bilen, medan G, Ruben och jag rumlade ned till forsen för att begrunda det strömmande vattnet en stund. Vi hade egentligen tänkt åka hem ikväll, men då nu Norah blivit förkyld (hon var ordentligt varm igen då vi bäddade ned henne i husvagnen strax före elva) tänkte vi om och sover en natt till här hos mamma.

G, som intet fruktar, fotar Ruben och mig.
Vi bestämde oss för att ta färjan hem. Vi brukar nog testa den en gång nästan varje sommar.


Vi gör vårt bästa för att dräpa knott med bilen också. Den imponerande mängden insekter på rutan syns dock inte så bra mot den ljusa sommarhimlen (klockan var omkring 20:15 då bilden togs). Kostnaden - nästan noll sikt då solen lyser rakt framifrån. Måste sanera rutan innan hemfärd imorgon.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det ser ju ut att ha varit en riktig heldag, synd bara om Norah, sjuk i värmen
Väldig massa vatten i forsen, vackert med vatten, synd bara att ingen lax hoppade...

en annan sa...

Tips! Halvera en citron och gnugga in rutan - skölj med vanlig spolarvätska (BÖR vara något med lite tvål/lösningsmedel i).

Hoppas Noonah är frisk redan idag!