söndag 6 juli 2014

Morgondagens clou.

Barnen vet inget och det känns roligt att kunna överraska dem med det här. Vi har ju sett alla Harry Potter-filmer med dem, varav den sista för bara några få veckor sedan, så tajmingen är ju rent fantastisk.
Vi kom inte iväg så tidigt som vi kanske önskat från syrran och var framme på Kolmården före tolv. Vi inledde med lunch, innan vi började traska runt bland djuren. Vi fick 30 procents rabatt på inträdet tack vare besöket på Grönan här om dagen och hade möjlighet att plussa på en dag till vid utträdet ur parken, vilket gav oss all flexibilitet vi kunde önska.

Vi var ju ganska nyligt på Kolmården och klarade av höjdpunkterna idag. Vi kryssade helt förbi Bamses värld och lät bli att klappa djurbebisar. Det finns en jättestor lekpark med superfina klätterställningar och rutschkanor, gungor och mera, som vi också helt undvek. Tar man två dagar i parken, så får man gott om tid till de sakerna. De bygger en ny Bamses värld, som skall stå klar 2015, men då kanske barnen börjar känna sig stora för det nästa gång vi kommer dit därefter.

Tigrar är så märkvärdiga och fångar mig obevekligt. Idag var de två snöleoparderna aktiva och rörde sig kors och tvärs. Rovfågelsuppvisningen var jättebra, men inte lika häftig som för två år sedan. Vi hann med ett varv i den sköna linbanan där vi fick se björn och lejon mycket nära (plus många, många fler djur) samt två åk i den alldeles tillräckliga berg- och dalbanan på Kolmården och ett fika innan vi fick lov att vandra mot utgången.

Så gick vi då på akvariet som vi inte hann med förra gången. Ruben var så exalterad! Hajarna, stingrockorna och ormarna var grejer de. Det var jätteroligt! Vi gick emot vår vanliga tröghet G och jag och lät barnen få de där jättestora mjukisarna som vi aldrig låtit dem få förut. Så nu snusar en stor snöleopard i Rubens säng och en lika stor röd tiger i Norahs. De skymtar på bilden här ovanför.

Barnen sover sedan en stund och vi avrundar strax. Vi har bara väldigt litet internet via hot spot och det tar alldeles för länge att ladda upp bilder, så jag får återkomma med bilder från Kolmården. Vi bor på Villa Solliden, där vi också bodde för två år sedan och har ätit av en fin buffé här ikväll. Stället ligger otroligt fint till på en höjd, med ljuvlig utsikt ut över Bråviken.

1 kommentar:

Unknown sa...

Kolmården är ju alltid Kolmården, boendet ser ju fint ut också och förtäringen ser ju smaskens ut
Ha det bra, så hörs vi väl så småningom