tisdag 1 juli 2014

Kväll.

Vi överlevde resten av dagen också. :D Det blev mat från Linas matkasse, varmrökt lax och som vanligt tillbehör med nya smaker som passar så himla bra ihop. Elli smakade allt som bjöds, en del med viss tvekan, men sedan med entusiasm! Hon matade in sparris på bilden ovan och avrundade sin middag med att med tesked äta resten av en dillsås som var ett av tillbehören. Det var gräddfil, dill och litet salt och vi tänkte att det knappast kunde skada.
Efter middagen fick barnen städa undan det de lekt med under eftermiddagen, vilket de gjorde med den äran och sedan fick de äntligen spela. Norah divergerade mot en film ganska snart - det är ju hennes passion. På bilden nedan visade Norah ett sångnummer ur "Frozen" för Elli. <3
Sedvanligt plock efter middagen, en kort, kort paus och så en del ommöblerande då G och jag bar upp våra sängkläder till övervåningen. Kvällsmat arrangerades, aktiviteter avslutades, tänder borstades och sagor lästes. Elli var nästan lika lättlagd som på eftermiddagen, trött men inte helt övertygad om att sova.

Tio i tio tittade jag nöjt på klockan och tänkte att vi verkligen lyckats få barnen i säng i tid, men då började Elli gråta. Hon hade ju sovit max en halvtimme då och jag hade nog brett om henne för varmt bara. Hon var svettig och ganska irriterad, men det tog inte mer än kanske fem minuter så sov hon igen, med vänd kudde, svalt på rygg och nu ingen filt på alls.

Vi har röjt undan det sista och nu har vi testat att sitta sida vid sida vid varsin dator en stund också. Det är jättetrevligt och målet måste ändå bli att få till ett arbetsrum i vårt lilla hus också. Nu skall jag brygga en kanna te och sedan skall vi testa litet Netflix - har suktat efter "House of Cards" som är en Netflix originalserie.

1 kommentar:

Birger Johansson sa...

Det ser ju ut att ha gått bara bra då, ungarna i säng och barnvakten i soffan framför tv'n
Himla söt Ellinor när hon sitter och ser på Göran som matar in sparrisen