söndag 13 juli 2014

En dag på ön.

Idag var det så dags för Hindersödagen. Vädret har varit fortsatt fantastiskt med värme och lagom mycket fläkt för att man inte skall avlida. Jag var inte riktigt på humör för evenemanget, men humöret tog sig och då blev dagen förstås helt fin!
Mina killar. <3
Barnen och jag gick den sedvanliga tipsrundan och vi hade i slutänden besvärande få rätt. Men vi var lika glada för det. ;) Vi fikade hembakat och spänningen var stor när det senare skulle dras lotter. Hembygdsföreningen hade ordnat musikanter (en sades vara riksspelevink? :D), vilka gav en fin inramning till alltihopa. Fiskdammen med godispåsar på kroken var höjdpunkten för i alla fall barnen.
Kände mig glad och litet busig och tog en selfie på mig och Norah. Och plötsligt händer det - jag lyckas få en bild på mig själv, där jag faktiskt gillar hur jag ser ut. Jag ser ju riktigt glad och snäll ut på den bilden! Vi susar fram på vagnen bakom fyrhjulingen och det hoppar och skakar. Kanske är det de bästa förutsättningarna att fota mig på? ;)
På tipsrundan. Här fejkar barnen att de springer - de står blick stilla. :D
Här springer de!
I år hade föreningen hittat på att efter några få timmars paus fortsätta med pubafton inklusive mat. Efter diskussioner hade G och jag beslutat att inte gå - jag är ointresserad (läs: asocial) och barnen hade blivit uttråkade och velat hem efter en kvart eller så. Till vår lycka hade G's kusin T och hans familj beslutat att inte gå de heller, så vi tog våra respektive middagar och åt dem tillsammans. Deras barn och våra leker superbra ihop. Våra yngre barn ser upp till och beundrar sina stora tremänningar och studsmatta, allmänt bus och spel är det som sysselsätter dem mest.
Kusinerna.
Oavsett vad bilden ovan antyder, var faktiskt de här två ölen inte druckna då den togs.
Vi hade ju supertrevligt! Tydligen var pubaftonen inne i byn jättetrevlig den med, en succé för Hembygdsföreningen. Alla våra nära anhöriga här på ön var där, inklusive pappa.

3 kommentarer:

Mamma sa...

Vad härligt ni ser ut att ha det. NI får hälsa alla och krama från oss.

Morskan sa...

Nog har vi det bra! Vi tänkte invadera dig till veckan, litet närmare helgen. Är du med på det? 😊

Birger Johansson sa...

toppendag var det