onsdag 23 juli 2014

Mer från bilsemestern.

För två år sedan då vi var på Kolmården bodde vi på ett jättefint ställe som hette Villa Solliden. Det var så mysigt att vi inte tvekade att boka boende där, när vi nu skulle besöka Norrköping igen.
Bara i Australien - "with a little bit of la de da.". :D
Vi anlände sent till pensionatet efter en fullödig dag på Kolmården och blev snabbt varse att köket inte var öppet så himla länge till. G och jag duschade snabbt av oss och vi svidade alla om till middagen. Det var en enkel men god buffé, som till all lycka också innehöll små spett med köttbullar och korv på. Barnen fick lov att sträcka på benen när de var klara och stället är väldigt barnvänligt med studsmatta, gungor, sandlåda, leksaker, kickbikes, trehjulingar och typ allt som kan behövas.
Sött sussande...
... älskade barn med sina nyaste mjukisar. <3
Inomhus, i anslutning till matsalen, finns en hel hylla med spel, barnböcker, tidningar, pussel och leksaker. Perfa! Barnen blev så livliga där i kvällningen, att G till slut följde dem upp och riggade litet mys framför liten skärm åt dem. Kvar satt vi sedan med bubbel i glasen och begrundade tillvaron och utsikten över Bråviken. Pensionatet är intimt och vi satt några bord från kvällens andra matgäster som också satt och konverserade - ett par distingerade herrar som pratade italienska med varandra.
En skål full med udda äggkoppar. Så rart.
Att det sedan inte ryms ett ägg i koppen är ett mycket litet bekymmer. :D
Liten men tillfyllest frukostbuffé.
En trevlig bisak med pensionatet, är att de har en liten inredningsbutik i samband med sin reception, med allt för många fina saker i. :)
Nyskördade blommor från trädgården på alla bord och smoothie på buffén. Inte alls illa.
Vi var trötta och skulle ju passa en tid morgonen efter, så vi avrundade riktigt tidigt för att vara vi. Vägen vi sedan körde morgonen efter längs Bråviken, var dubbelt vacker. Viken är fem mil lång (hörde det nyligt av en skolkamrats man som är från nejderna) och vägen följde vattenlinjen väldigt länge. Så på ena sidan vatten och båtliv, på andra vackra villor med värsta utsikten. Mmm...!
Så var det då äntligen dags för Harry Potter The Exhibition, som jag redan nämnt en del om.

1 kommentar:

Unknown sa...

Villa Solliden vilket fint ställe, undra på att ni trivs där
Vackra bilder, roliga äggkoppar och fina rum