tisdag 15 april 2008

Smilla på prao.

Hi-hi! Vi har blivit med hund!

Vi har erbjudit vår målare och hans familj att sköta deras vovve en del av tiden de är i USA till sommaren. Målaren kläckte den goda idén att Smilla skulle komma och praoa hos oss en dag för att se hur det skulle gå. Så imorse kom hon till oss.

Smilla är en goldentik som fyller tre år imorgon. Hon är en strålande representant för sin ras och visar sig vara lugn, glad och godmodig. En kvart efter husse hade lämnat oss, låg hon avslappnad på köksgolvet medan vi åt frukost. Smilla promenerade förstås med oss när Norah skulle till dagis. Norah höll stolt som en tupp i kopplet hela vägen. När vi kom hem var vi ute en stund som vanligt, idag i strålande solsken.

Nu har Ruben ätit och somnat och Smilla ligger och vilar på det varma farstugolvet. Om bara en dryg timme sätter vi fart igen och promenerar iväg och hämtar Norah.

Norah ja. Så lätt att lämna. I morse steg vi in på förskolan och såg att de var på väg ut på gården. Norah stegade glad iväg och vände sig om och vinkade hejdå, enbart för att jag ropade fast henne. Känns helt underbart.

3 kommentarer:

en annan sa...

Så underbart! Med både Norah och vovven alltså. Det är svårt att komma ihåg att Norah aldrig hann lära känna Akke, han hängde ju med så länge. Och när nu inte Hindersöborna har en hund heller så blir det ju inte så mycket hundkompisar för ungarna (sen skall vi ju inte tala om hur illa det är ställt på djurfronten här nere... *suck*).
Norah är ju bara bäst, helt enkelt! :-) Pussa henne och säg att moster tycker hon är så duktig!

Morskan sa...

Nä, Akke hann hon ju inte träffa alls. Men Tussi minns hon ju än och B&G har ju initierat jakten på en liten beagletik, så om lyckan står oss bi har vi en liten valp i familjen innan året är slut.

Jag har levererat myspyset från moster till Norah!

*kramar*

en annan sa...

Åh koolt, en liten beagletjej! OERHÖRT gulligt! :-) Och skoj för ungarna. :-)